Чт, 2024-04-25, 17:24
Головна Реєстрація RSS
Вітаю Вас, Гість
Новини минулих днів

11:16
СБУ розслідувати економічні злочини новий КПК заборонить
Інші останні Кримінальні новини

У СБУ залишаться тільки справи, пов'язані із злочинами проти держави, шпигунством, тероризмом, контрабандою наркотиків, радіоактивних матеріалів і зброї, військовими злочинами та іншими подібними, повідомляє щотижневик "Дзеркало тижня. Україна".

Новий Кримінально-процесуальний кодекс скоротить повноваження Служби безпеки України. Економічні і службові злочини вийдуть з-під юрисдикції СБУ.

Про це в інтерв'ю "Дзеркалу тижня. Україна" розповів керівник Головного управління з питань судового устрою адміністрації президента Андрій Портнов.

За словами Портнова, в новому КПК пропонується скасувати альтернативне перебування під слідством.

"У нас зараз незрозуміло, який орган що розслідує. Хто перший кримінальну справу завів, той і розслідує. І підприємець ходить і розповідає одне і те ж спочатку в податковій, потім в міліції, далі в СБУ і, нарешті, в прокуратурі. Більше такого не буде. А у зв'язку з ліквідацією альтернативного перебування під слідством кожен орган матиме чітко певний перелік складів злочинів і нестиме персональну відповідальність за їх розкриття", - пояснив він.

"У СБУ залишаться тільки справи, пов'язані із злочинами проти держави, шпигунство, тероризм, контрабанда наркотиків, радіоактивних матеріалів і зброї, військові злочини і аналогічні інші. Тобто у Служби безпеки не залишиться ані економічних, ані службових злочинів", - розповів Портнов.

Нагадаємо, 9 лютого Верховна Рада ухвалила в першому читанні президентський проект КПК.

А 3 червня 2010 Верховна Рада ухвалила у першому читанні президентський проект Закону "Про судовий устрій і статус суддів". Як і передбачалося, ухвалення цього закону спричиняє за собою залежність кожного судді від волі президента Януковича.

Відзначимо, що раніше, 13 жовтня 2011 року СБУ порушила стосовно екс-прем'єра України Юлії Тимошенко нову кримінальну справу за покладання боргів приватної корпорації "Єдині енергетичні системи України" на бюджет України. На думку опозиційної партії "БЮТ-Батьківщина", президент Віктор Янукович проводить послідовне знищення політичних конкурентов на кшталт "репресій 37-го року".


Повідомляють Новини європейської України
Категорія: Кримінальні новини | Переглядів: 1593 | Додав: adminA | Теги: новий КПК заборонить СБУ розслідува | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]