Сб, 2024-04-20, 05:42
Головна Реєстрація RSS
Вітаю Вас, Гість
Новини минулих днів

15:25
СБУ в Києві запобігла замаху на життя нардепа. ВІДЕО
Інші останні Кримінальні новини

Глава Служби безпеки України Василь Грицак заявляє про запобігання замаху на життя народного депутата України і причетність до злочину спецслужб РФ, передає "Інтерфакс-Україна".

"Учора в Києві попереджено скоєння резонансного злочину - замаху на життя народного депутата", - сказав Грицак на брифінгу в суботу в Києві.

За його словами, до замаху причетні спецслужби Російської Федерації.

Грицак також повідомив, що за підозрою у скоєнні цього злочину затримано двох людей, вони звітували перед своїм куратором у РФ.

Глава СБУ зазначив, що проводилася ретельна підготовка злочину.

Щодо способу замаху, то, за словами глави СБУ, це мало було бути зроблено з застосуванням саморобного вибухового пристрою, розглядалися два варіанти - підкласти вибухівку під автомобіль або щоб вибуховий пристрій здетонував на шляху проходження авто.

Зловмисники опрацьовували можливість втечі в РФ після вчинення злочину, додав Грицак.

Безпеці народних депутатів, за винятком того, на якого готувався замах, ніщо не загрожує, заявив Грицак.

"У нас, на щастя чи на жаль, немає даних про загрозу безпеці ще комусь з конкретних народних депутатів України на цю хвилину", - сказав він.

Зазначимо, що це вже не перше замовлене вбивство, яке розкриває СБУ. Так, 18 листопада 2015 року Василь Грицак заявив, що українські правоохоронці попередили вбивство екс-співробітника ФСБ РФ Іллі Богданова злочинним угрупованням з Росії.

За його словами, Богданова викрали в Києві і переправили до Харкова. За задумом російських кураторів, його мали вбити, а труп переправити до Росії.

Повідомляють Новини європейської України
Категорія: Кримінальні новини | Переглядів: 931 | Додав: adminA | Теги: Замах, Київ, життя нардепа, СБУ | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]