Чт, 2024-04-25, 18:29
Головна Реєстрація RSS
Вітаю Вас, Гість
Новини минулих днів

15:32
СБУ заборонила в`їзд в Україну близько 140 російським діячам культури
Інші останні Політичні новини

  Служба безпеки заборонила в`їзд в Україну близько 140 російським діячам культури. Про це народний депутат від "Блоку Петра Порошенка" Ольга Червакова повідомила у Facebook, оприлюднивши відповідь СБУ на свій депутатський запит.

В СБУ зазначили, що 50 російських митців потрапили до цього списку з грудня минулого року.

"За результатами перевірки було виявлено ряд осіб, діяльність або висловлювання яких суперечили інтересам забезпечення безпеки нашої держави, у зв`язку з чим було прийнято рішення про заборону їм в`їзду на територію України", - йдеться у відповіді СБУ.

При цьому імена російських артистів, яким заборонено в`їзд в Україну, не вказується.

За словами Червакової, активісти руху "Відсіч" стверджують, що направили в СБУ подібний запит ще рік тому, проте на їх звернення ніхто не відповів. Тож 12 жовтня депутат відправила звернення голові СБУ Василю Грицаку.

Зазначимо, в червні Львівська обласна рада підтримав заборону концертів тих артистів, які виступали або брали участь у телепередачах на території Росії і на тимчасово окупованих територіях.

У жовтні Верховна Рада відхилила законопроект, який забороняв би чи обмежував би виступи російських артистів, які підтримують агресію Росії проти України і офіційно не засудили її. Проект закону №4303 про внесення змін до деяких законів України стосовно обмеження використання медійної продукції держави-агресора не отримав необхідних голосів у першому читанні.

У листопаді віце-спікер Верховної Ради Ірина Геращенко стверджувала, що Прикордонна служба відповіла відпискою на її запит щодо перевірки можливого в'їзду в Україну артистами РФ, які незаконно виступали в Криму. Про це вона повідомила в Раді, звертаючись до МВС та МЗС.

Вона заявила, що деякі російські артисти незаконно виступають в Криму, а потім їдуть з концертами до Києва. Крім того, в Україну також в'їжджають особи, які були спостерігачами на так званих "праймеріз" на окупованих територіях Донбасу. З цього приводу вона надіслала запит до СБУ та Прикордонної служби.

Повідомляють Новини європейської України
Категорія: Політичні новини | Переглядів: 899 | Додав: adminA | Теги: україна, заборона, 140 російські діячі культури, вїзд, СБУ | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]