Чт, 2024-03-28, 16:32
Головна Реєстрація RSS
Вітаю Вас, Гість
Новини минулих днів

17:53
СБУ знайшли лиш тимчасового голову. Інтрига нового призначення зберігається
Інші останні Політичні новини

Президент Янукович доручив тимчасово виконувати обов'язки голови Служби безпеки України першому заступнику голови спецслужби - начальнику Головного управління по боротьбі з корупцією та організованою злочинністю Володимиру Рокитському.

Це передбачено указом голови держави, текст якого розміщений на офіційному сайті президента 19 січня.
Рокитського було призначено першим заступником голови СБУ в березні 2010 року. Двічі очолював управління СБУ в Закарпатській області - з квітня 2005 року по грудень 2006 року і з липня 2009 року по березень 2010 року.
Нагадаємо, 18 січня Янукович звільнив голову СБУ Валерія Хорошковського і призначив його міністром фінансів України.
Тепер українські ЗМІ та політичні експерти бурхливо обговорюють кандидатури на пост голови СБУ. Основних претендентів нарахували чотири.
Крім зама Хорошковського, який за дорученням Януковича став т.в.о. голови СБУ, серед найбільш імовірних кандидатів на посаду політологи називають першого заступника генпрокурора Рената Кузьміна, нинішнього заступника секретаря РНБО Володимира Сівковича і голову зовнішньої розвідки Григорія Ілляшова.
Експерти зауважують, що в плані кандидатів на посаду голови СБУ-вихідців з Партії регіонів у президента є з кого вибирати: це люди підготовлені, які близькі до Віктора Януковича, десь перетиналися з ним раніше і залишили позитивне враження.
Згідно з українським законодавством, голову СБУ призначає Верховна Рада за пропозицією президента України.
Нового голову для СБУ будуть підбирати за відданістю Януковичу, впевнений Турчинов
Перший заступник голови партії "Батьківщина" Олександр Турчинов вважає, що кандидатура на пост голови Служби безпеки України буде підбиратися за критерієм особистої відданості президенту України Віктору Януковичу.
"Як у питанні голови Кабінету міністрів, так і в питанні наступника на посаду голови Служби безпеки України буде головний критерій - особиста відданість Януковичу... і здатність, порушуючи закон і Конституцію, протистояти політичним опонентам", - сказав Турчинов, прогнозуючи, хто може очолити СБУ після призначення Валерія Хорошковського на посаду міністра фінансів.
Раніше Турчинов поділився думкою, що переведення Валерія Хорошковського з СБУ не змінить ситуацію з політичними репресіями, але погіршить життя підприємців.

Повідомляють Новини європейської України
Категорія: Політичні новини | Переглядів: 1318 | Додав: admin | Теги: служба безпеки України | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]