Пт, 2024-04-19, 17:09
Головна Реєстрація RSS
Вітаю Вас, Гість
Новини минулих днів

17:30
Селяни на Івано-Франківщині вигнали озброєних "нацдружинників"
Інші останні Новини з регіонів України

  У селі Микуличин в Івано-Франківській області стався конфлікт між членами Національних дружин (силове крило партії Національний корпус) і місцевими жителями.

Інцидент стався ввечері в суботу, 16 лютого. Про це повідомив депутат Івано-Франківської обласної ради Андрій Марійчін (партія Воля).

"У селі Микуличин затримані молоді люди в камуфляжній формі з написами "національні дружини". Кажуть, що приїхали ліс охороняти.

Близько 15 молодих людей (кажуть, що студенти) з різних областей України. Мали при собі мисливську зброю 6 шт. + 1 пістолет (дозволи на зброю показали).

Зібралися близько 200 небайдужих місцевих жителів, ситуація була дуже напружена, мало не дійшло до побоїща. У результаті поліція їх затримала, вилучила зброю, поїхали до відділення", - написав він у Facebook.

Пише Кореспондент. Тим часом на сторінці Нацдружин ідеться, що її члени проводили "операцію із протидії незаконній вирубці лісів".

Місцеве видання Курс наводить офіційний коментар івано-франківської поліції щодо цього інциденту.

Інспектор сектора комунікацій Тетяна Іванюк розповіла, що о 17:15 жителі Микуличина повідомили в поліцію, що члени Національних дружин зі зброєю конфліктують із місцевою громадою, яка заблокувала їм виїзд.

Виявилося, що 12 осіб приїхали з Івано-Франківська, Києва та Харківської області на двох транспортних засобах. Вони підтвердили поліції, що приїхали в Карпати, щоб виявляти незаконну вирубку і вивезення лісу.

"Фактично вони як Національні дружини не мають права цього робити. Якби вони виявили такий факт, вони б мали повідомити правоохоронців, які повинні виїхати на місце події і задокументувати факт. А вони це робили самостійно", - зазначила Іванюк.

У "дружинників" вилучили чотири гладкоствольні одиниці зброї та дві вогнепальні, а також один пістолет із гумовими кулями. Поліція опитала їх і відпустила.

Відкрито кримінальне провадження за статтею про незаконне поводження зі зброєю, бойовими припасами або вибуховими речовинами.

За цією статтею передбачено покарання у вигляді позбавлення волі на строк від двох до п'яти років. Раніше в Києві протестували проти Нацдружин.

За словами протестувальників, за порядком у країні повинна стежити поліція, а Нацдружини для цього не потрібні.

Нагадаємо, що 29 січня в Києві партія "Національний корпус" Андрія Білецького провела присягу представників Національних дружин.

 

Повідомляють Новини європейської України
Категорія: Новини з регіонів України | Переглядів: 715 | Додав: adminA | Теги: Івано-Франківщина, селяни, озброєні нацдружинники | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]