Пт, 2024-03-29, 01:37
Головна Реєстрація RSS
Вітаю Вас, Гість
Новини минулих днів

Повідомляють Новини європейської України
17:58
"Сенді" затопив міста США. Обама оголосив штат Нью-Йорк зоною лиха. ВІДЕО
Інші останні Новини світу
Греблю поблизу міст Муначі, Літтл Феррі і Карлштадт на півночі штату Нью-Джерсі вранці 30 жовтня прорвало потоками води. У результаті прориву дамби всі три населені пункти виявилися затоплені: рівень води там сягає від 1,2 до півтора метра, повідомляє Reuters.

Про жертви і постраждалих унаслідок події нічого не повідомляється, проте представники місцевої влади вже заявили, що розпочинають рятувальну операцію. За їхніми словами, невеликі міста були "зметені" потоками води.

Причиною сильної повені і прориву греблі став ураган "Сенді", що обрушився на східне узбережжя США.

Через негоду на сході США було скасовано тисячі авіарейсів, проведена евакуація сотень тисяч людей, а мільйони місцевих жителів залишилися без електрики через обрив ліній електропередач.

Президент США Барак Обама оголосив штат Нью-Йорк зоною лиха і розпорядився почати надавати федеральну допомогу постраждалим районам. Прямі збитки від урагану вже оцінили в 20 мільярдів доларів, однак ця сума може суттєво збільшитися через втрати від вимушеного простою економіки регіону.

29 жовтня через ураган "Сенді" Атлантік-Сіті опинився під загрозою затоплення. Крім того, "Сенді" на Карибах призвів до загибелі 65 осіб.

А жертвами урагану "Сенді", що впав на східне узбережжя США і Канади в ніч на 30 жовтня стали, щонайменше, 17 осіб.

Манхеттен під водою

Американський телеканал CNN наводить низку рекомендацій щодо виживання під час стихійного лиха для жителів США, котрі потрапили в зону лиха шторму "Сенді". Зокрема, рекомендується не використовувати мобільних телефонів для роботи в мережах Wi-Fi, Bluetooth і GPS, щоб не розряджати батарею пристрою.

У разі підготовки відеозйомки свого будинку для страхових компаній, необхідно відчинити всі шафи і приміщення, щоб зафіксувати їхній вміст для подальшого відшкодування страхового покриття.

"Зберігайте позитивний настрой і допомагайте тим, хто з вами по сусідству... Зберігайте спокій у спілкуванні з родиною, друзями та сусідами, а також діліться своїми ресурсами", - повідомляє телеканал.

Тимчасом старожили Нью-Йорка, які прожили на Манхеттені близько 30 років, ділячись враженнями, повідомляють, що подібної картини вони ніколи не спостерігали. "Я дивлюся з вікна і бачу річку, яка тече по центру Манхеттена", - цитує телеканал слова місцевого жителя.

У свою чергу газета New-York Times повідомляє з посиланням на керівництво метрополітену Нью-Йорка, що шторм "Сенді" став найбільш руйнівним у історії системи метро за останні 108 років, і зазначає, що терміни відновлення транспортної мережі "Великого яблука" поки що не називаються.




Категорія: Новини світу | Переглядів: 1167 | Додав: adminA | Теги: Нью-Йорк зоною лиха, Сенді затопив міста США. Обама | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]