Чт, 2024-03-28, 13:57
Головна Реєстрація RSS
Вітаю Вас, Гість
Новини минулих днів

13:13
Серед підозрюваних єврокомісар Аврамопулос - корупційний скандал у Греції
Інші останні Новини Європейського Союзу

Єврокомісар з питань міграції Дімітріс Аврамопулос опинився в списку десяти грецьких політиків, які фігурують у корупційному розслідуванні стосовно швейцарської фармацевтичної компанії Novartis.

Про це повідомляє ВВС.

Novartis звинувачують у тому, щоб вона давала хабарі топ-політикам в обмін на встановлення фіксованих цін на її ліки. Прокурори вважають, що це могло коштувати державні мільярди євро під час фінансової кризи.

Розслідування стосується періоду між 2006 і 2015 роками - у тому числі, коли Аврамопулос був міністром охорони здоров'я Греції. В даний час він є комісаром ЄС з питань міграції.

Після оприлюднення інформації щодо його можливої причетності Аврамопулос заявив, що подібні звинувачення є "необґрунтованою та недосконалою справою".

"Тепер ясно, що це безпрецедентна змова, яка б не могла відбутися в жодній іншій країні Європейського Союзу. Тільки хворий розум може придумати таке", - сказав він.

Аврамопулос, який належить до консервативної партії "Нова демократія", зазначив, що розслідування - це спроба "знищити політичних опонентів".

Грецькі ЗМІ раніше повідомили, що, за даними слідства, політикам було виплачено близько 50 мільйонів євро хабарів.

ЗМІ також назвали імена посадовців, пов'язаних з розслідуванням, серед них - колишній прем'єр-міністр Антоніс Самарас (2012-2015) та помічник прем'єр-міністра Панагіотос Пікраменос (травень-червень 2012 року).

Повідомляють Новини європейської України
Категорія: Новини Європейського Союзу | Переглядів: 660 | Додав: adminA | Теги: Греція, єврокомісар Аврамопулос, корупційний скандал | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]