Сб, 2024-04-20, 02:21
Головна Реєстрація RSS
Вітаю Вас, Гість
Новини минулих днів

18:00
Серед загроз національній безпеці Литва визначила Білорусь
Інші останні Новини Європейського Союзу

Литва визначила Білорусь серед загроз національній безпеці

Литва в якості загроз національній безпеці визначила Росію і Китай, а також сусідню Білорусь як найважливішого союзника Кремля.

Про це йдеться у звіті Департаменту державної безпеки Литви і військової розвідки, повідомляє Delfi.

Литовські спецслужби стверджують, що Білорусь співпрацює з Росією у всіх сферах. Це стосується військової, економічної, політичної сфер, в той час як розвідки двох країн працюють в тісній взаємодії і вербують громадян країн Заходу і Литви, зокрема, які прибувають до Росії або Білорусі.

Крім того, наголошується, що при Владімірє Путіні Росія прагне поставити процеси в Білорусі під все більший контроль. На думку Литви, Росія розглядає Білорусь як "буферну державу", плацдарм для бойових дій в разі конфлікту з Заходом/ НАТО, як прикордонну країну, за допомогою якої Москва може демонструвати свій вплив в регіоні.

Литовські спецслужби підкреслюють, що інтеграція Росії і Білорусі у військовій сфері знижує можливості Білорусі в забезпеченні власної безпеки, гарантії якої Мінськ без Росії не бачить. У той же час, головною загрозою для себе Білорусь продовжує вважати НАТО.

Інший момент, якого торкнулися окремо, це проект Білоруської АЕС. Він охарактеризований як такий, "що не відповідає стандартам ядерної безпеки, комерційно необґрунтований, підтримуваний російськими грошима і технологіями, мета якого - посилити позиції Росії в регіоні".

Повідомляють Новини європейської України
Категорія: Новини Європейського Союзу | Переглядів: 937 | Додав: adminA | Теги: загроза національній безпеці, Білорусь, литва | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]