Сб, 2024-04-20, 07:39
Головна Реєстрація RSS
Вітаю Вас, Гість
Новини минулих днів

19:33
Севастопольський кінофестиваль показав ретроспективу фільмів за участю Богдана Ступки і назвав кращих 2012 року
Інші останні Культурні новини

Гран-прі Севастопольського міжнародного кінофестивалю присуджено фільму "Любов" режисера Міхаеля Ханеке (Німеччина, Австрія, Франція). В основному конкурсі приз за кращу акторську роботу отримали Олег Васильков і Азамат Нігманов (фільм російського режисера Олексія Мізгирьова "Конвой"). Приз за кращу режисуру - Уес Андерсон за фільм "Королівство повного місяця" (США).

У конкурсі кінодебютів приз за кращий повнометражний дебют одержав фільм режисера Артака Ігітяна "Світанок над озером Ван" (Вірменія, Франція). Приз за кращий короткометражний дебют – фільм російського режисера Дмитра Суворова "Шлюха", передає УНІАН.

Програму основного конкурсу фестивалю, який проходив з 13 по 17 вересня, становили 10 картин (голова журі основного конкурсу — продюсер Марк Бікиндоу (США). До програми конкурсу дебютів "КіноВІДКРИТТЯ" увійшли 20 кінострічок.

Крім того, у позаконкурсній програмі фестивалю були представлені, зокрема, документальний спецпроект Сергія Мірошниченка "Народжені в СРСР від 7 до 28", ретроспективи "Міхалков про любов" і "Богдан Ступка. Посвята" - ретроспективний показ фільмів, в яких грав Богдан Ступка.

Спеціальною подією в рамках фестивалю став День України, до 140-ліття з дня народження піонера української, російської і латвійської кінематографії, одного з найбільших режисерів перших двадцяти років вітчизняного кінематографа режисера Петра Чардиніна. Цій події було присвячено показ фільму "Укразія".

А ось Одеський кінофестиваль цього року став рекордним - він зібрав сто тисяч глядачів, а організаторам обійшовся в три мільйони євро. 22 липня там оголосили переможців фестивалю.

13 вересня повідомлялося, що три російських кінофестивалі ("Кіношок", "Послання до людини" і "2in1") включили в свої програми добірки українських короткометражних фільмів.

Повідомляють Новини європейської України
Категорія: Культурні новини | Переглядів: 962 | Додав: nowyny | Теги: ретроспектива фільмів, Богдан Ступка, севастопольський кінофестиваль | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]