Вт, 2024-04-23, 22:10
Головна Реєстрація RSS
Вітаю Вас, Гість
Новини минулих днів

21:19
Северінсен не бачить підстав для утримання Тимошенко під вартою
Інші останні Політичні новини

Колишній голова моніторингового комітету Парламентської асамблеї Ради Європи, президент міжнародної громадської організації "Європейська Медіа Платформа" Ганне Северінсен не бачить підстав для утримання колишнього прем'єр-міністра, лідера партії "Всеукраїнське об'єднання "Батьківщина" Тимошенко під вартою.

Про це вона сказала журналістам біля Печерського районного суду Києва.

"Особисто я не бачу жодних причин утримання Юлії Тимошенко за решіткою. У мене б не знайшлося жодних аргументів для цього, але я бачу, що цей суддя (Родіон Кірєєв) їх знаходить", - сказала Северінсен.

При цьому вона зазначила, що Україна є європейською державою й тому повинна дотримуватися принципу презумпції невинності й утримувати людину під арештом лише при наявності підстав для цього.

Водночас екс-голова моніторингового комітету ПАРЄ додала, що її вразили події, які відбувалися на засіданні суду в справі проти Тимошенко, на якому вона була присутня в п'ятницю.

У п'ятницю Печерський райсуд випровадив із залу суду, де слухалася справа проти Тимошенко, депутата Верховної Ради від фракції "Блок Юлії Тимошенко-Батькiвщина" Андрія Шкіля за спробу сфотографувати на свій телефон Северінсен.

Парламентарій відмовився добровільно покинути зал засідань, тому Кірєєв оголосив перерву, щоб Шкіля із залу вивели співробітники міліції.

Близько 20 міліціонерів, зайшовши в зал, попросили депутата його покинути, однак він знову відмовився це зробити.

Тоді міліціонери оточили Шкіля й ще декількох депутатів Ради, які кинулися його захищати, і вивели їх із залу.

Повідомляють Новини європейської України
Категорія: Політичні новини | Переглядів: 1347 | Додав: nowyny | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]