Пт, 2024-03-29, 01:04
Головна Реєстрація RSS
Вітаю Вас, Гість
Новини минулих днів

13:28
Севгіль Мусаєва стала головним редактором «Української правди»
Інші останні Новини України

Новим головним редактором «Української правди» («УП») стала журналістка Севгіль Мусаєва.

Про це на своїй сторінці у Facebook сьогодні, 23 жовтня, повідомила співзасновниця і власник видання Олена Притула.

«Новим головним редактором «Української правди» стала Севгіль Мусаєва. Разом з нею на роботу до нас переходить Марія Жартовська. Представляти їх не треба – всі, хто цікавиться якісною журналістикою, знають ці імена», – написала Олена Притула.

Засновниця «Української правди» також зазначила, що похід в політику авторитетних авторів «УП» Мустафи Найєма та Сергія Лещенка гостро поставив перед редакцією питання посилення команди.

«Всім нам в редакції вже сильно не вистачає Сергія і Мустафи. І чесно кажучи, мені шкода, що вони зробили свій вибір на користь політики. Сподіваюся, що все це не дарма, і замість талановитих журналістів країна отримає не менш тямущих депутатів. Ми віддали в парламент наших кращих людей. Їм на зміну приходять такі ж сміливі, цікаві й розумні. Щоб разом підняти «Українську правду» на новий рівень», – зазначила О. Притула.

За її словами, прихід нового головного редактора не означає зміни основних принципів роботи інтернет-медіа або зміни власників.

Олена Притула продовжить працювати над стратегією «УП» і її спецпроектами.

«Я як і раніше буду займатися «Українською правдою» – стратегією видання та спецпроектами. У нас багато задумів і нереалізованих проектів. Роботи вистачить для всіх. Особливо в цей важкий час. Більше як 800 тисяч людей сьогодні щодня читають «Українську правду», ми трудимося, щоб виправдати довіру читачів. Наш невеликий колектив і надалі працюватиме над журналістськими розслідуваннями і спеціальними репортажами. Ніяка влада не зробить нас кишеньковими – це ми вам обіцяємо», – написала вона.

Севгіль Мусаєвій 27 років. Журналістську кар’єру вона починала в газеті «Дело» та журналі «Власть денег». Влітку 2011 року вона перейшла в УМХ на посаду кореспондента журналу «Forbes Україна». Однією з найпомітніших публікацій журналістки у «Forbes Україна» стало розслідування про молодого харківського олігарха Сергія Курченка (наразі він переховується від правосуддя за кордоном). Після того, як Курченко купив «Український медіахолдинг», пані Мусаєва звільнилася з «Forbes Україна». Через кілька місяців, Севгіль Мусаєва разом з колишніми журналістами «Forbes Україна», Liga.net та інших видань запустила ділове інтернет-видання Hubs, повідомляє «Телекритика».

Марія Жартовська також працювала у «Forbes Україна» та писала для інтернет-видання Hubs позаштатно. За словами джерел AIN.ua, редакцію Hubs очолить новий редактор – його ім’я поки невідоме.

Нагадаємо, вперше про перехід Севгіль Мусаєвої та Марії Жартовської в редакцію «УП» ЗМІ повідомили 21 жовтня.

Повідомляють Новини європейської України
Категорія: Новини України | Переглядів: 860 | Додав: adminA | Теги: Севгіль Мусаєва, головним редактором «Української пр | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]