Чт, 2024-03-28, 23:43
Головна Реєстрація RSS
Вітаю Вас, Гість
Новини минулих днів

08:08
"Шахтар" і "Севілья" зіграли у результативну нічию. ВІДЕО
Інші останні Спортивні новини

Донецький "Шахтар" не зміг обіграти іспанську "Севілью" в домашньому півфінальному матчі Ліги Європи. За підсумками зустрічі, яка відбулася 28 квітня, була зафіксована результативна нічия – 2:2, передає УНІАН.

На початку зустрічі швидкий гол забив Вітоло, який не лише вивів "Севілью" вперед, але й задав вектор для подальших подій в грі. У "Шахтаря" фактично не залишилося часу на розкачку, і потрібно було атакувати ворота гостей.

Поступово донетчани взяли ініціативу в свої руки і вже до середини тайму почали домінувати на футбольному полі. Логічний гол відбувся на 23-й хвилині - Ярослав Ракицький чудовою передачею з центру поля вивів Марлоса один на один з воротарем Сорією, і бразилець не схибив - 1:1.

Марлос взяв участь і в другому голі "Шахтаря" - саме його передачу з флангу головою замкнув Тарас Степаненко. Після цього "гірники" продовжували контролювати гру і могли забивати ще. Не дивно, що після перерви вболівальники очікували продовження гольової феєрії у виконанні "помаранчево-чорних".

Однак ці бажання реальністю так і не стали. У другому таймі "Севілья" заспокоїла гру і дочекалася, коли "Шахтар" почали здавати фізично. Зрозуміло, іспанці не могли цим не скористатися - друга половина другого тайму ледь не перетворилася для "Шахтаря" на катастрофу. Гості почали створювати гольові моменти для свого форварда Кевіна Гамейро ледь не кожну хвилину, але удача ніяк не хотіла посміхатися французу. В результаті, свій м'яч "Севілья" забила лише з пенальті, коли Факундо Феррейра збив у штрафному майданчику Вітоло. Одинадцятиметровий вирок виконав Гамейро - 2:2.

У час, що залишився, "Шахтар" практично не мав можливостей виграти зустріч. Команда виглядала втомленою, і лише Даріо Срна звично тривожив опонентів на своєму правому фланзі. "Севілья" також не надто прагнула забити третій м'яч, тому така результативна нічия стала закономірним підсумком двох різних таймів видовищного матчу.

Результат 2:2 в першій грі говорить на користь "Севільї", яку тепер в матчі-відповіді влаштує рахунок і 0:0, і 1:1. "Шахтарю" ж доведеться грати на виїзді лише на перемогу, або нічию 3:3 та крупніше.

Поєдинок у відповідь відбудеться 5 травня на арені "Рамон Санчес-Пісхуан" в Севільї.

Шахтар (Україна) - Севілья (Іспанія) - 2:2 (2:1)

Голи: Марлос (23), Степаненко (36) - Вітоло (6), Гамейро (82, з пенальті)

Ш: П'ятов, Срна, Кучер, Ракицький, Ісмаїлі, Малишев, Степаненко, Марлос (Бернард, 90+1), Коваленко, Тайсон (Веллінгтон Нем, 90+1), Факундо Феррейра (Едуардо, 90+1);

З: Сорія, Маріано, Рамі, Каррісу, Ескудеро, Криховяк, Нзонзі, Вітоло, Банега, Коноплянка (Крно-Делі, 59, Коке, 72), Гамейро;

Попередження: Малишев, Срна - Ескудеро, Каррісу, Криховяк

Луческу: після першого тайму рахунок міг бути 5:1

Головний тренер "Шахтаря" Мірча Луческу після мату заявив, що його команда провела два різних тайми, передає "Футбол 1".

"Почали не дуже добре, допускали помилки в обороні, але після пропущеного м'яча прийшли в себе, забили два м'ячі, і далі продовжували створювати моменти. Після першого тайму рахунок міг бути 5:1. Виходили в хороші контратаки, проте неправильно інтерпретували їх, не було останнього пасу", - сказав Луческу.

"У другому таймі відчувалося, що ми здали фізично, Севілья більше контролювала гру. Не дуже добре виглядав Ракицький, і через його зону суперник створив кілька моментів. Що стосується рахунку, він якраз відповідає тому, як протікав другий тайм".

"Шахтар, як команда, яка має великий досвід, але деякі гравці без досвіду. Так атакувати гравця і заробляти пенальті Феррейра не мав права. Рахунок 2:1 був би кращий, а рахунок 2:2 дуже слизький. Можемо лише шкодувати, що не реалізували ті моменти, які у нас були в першому таймі".

"Після перерви здали фізично і наші атакуючі гравці, які виконали дуже великий об'єм роботи у першому таймі і постійно були в пресингу, здійснили багато відборів. Якщо когось і виділити, то тільки Кучера".

"Звичайно, відчувається різниця між нашим чемпіонатом і чемпіонатом Іспанії. Вони звикли до таких ігор у кожному турі, а ми ж через агресивні дії "Чорноморця" втратили Дентіньо і Гладкого. Так завжди відбувається, коли мотивуєш маленькі команди, але це провокує проблеми команді, яка грає в єврокубках. Так сталося і з "Дніпром", і зі "Сталлю". Ми втрачаємо гравців, тому доводиться думати над складом".

"Чому так пізно вийшов на поле Едуардо? При рахунку 2:1 не було ніяких приводів для того, щоб міняти гравців. Не будемо забувати, що у Севільї було три футболісти під 190 сантиметрів, тому на полі потрібні були виконавці, які би з ними боролися на другому поверсі. Севілья мала перевагу на другому поверсі, а Феррейра повинен був нам допомагати при стандартних положеннях суперника".

Тренер "Севільї" Емері: у повторній грі всім буде складно

"Обидві команди використовували свої моменти. У повторній грі обом буде складно. Сьогоднішня гра теж непросто складалася, що підтвердило рівність команд. Сказав би, що шанси 50 на 50", - зазначив головний тренер "Севільї" Унаї Емері.

- Коноплянка сьогодні перегорів? Який характер травми у Крон-Делі?

- Спочатку відповім на друге запитання. Футбол дуже вимогливий вид спорту, а гравці часто отримують травми. Ми зробимо все можливе, щоб якомога швидше поставити Крон-Делі на ноги. Я довіряю Коноплянці і сподіваюся, що він виявить кращі якості в наступних матчах і грі в Севільї. Цей досвід допоможе йому зробити внесок у загальній результат.

- Чого не вистачає Коноплянці, щоб стати стабільним гравцем основи?

- Насправді ми бачимо в ньому зміни. У кожній країні є своя специфіка футболу. Коноплянка постійно зростає. Можу сказати, що він вже великий футболіст. Разом з ним зможемо досягти ще більшого, а він стане професіоналом з великої літери і покаже свої найкращі якості.

- Сьогодні ваша команда краще атакувала, ніж захищалася. Також буде в Севільї?

- Футбол – це і атака, і захист. Все залежить від того, що противник нав'язує нам свою гру. "Шахтар" сьогодні це часто робив, часто атакував і в цілому був активний. Коли було можливо, ми могли будувати свої комбінації. Коли неможливо – спостерігали і захищалися. Скажу, що рахунок 2:2 адекватно відображає події, які відбувалися на полі.

- Правда, що "Севілья" цікавиться Коваленко?

- "Севілья" стежить за всіма молодими гравцями з інших чемпіонатів. Коваленко входить в їх число, адже є хорошим гравцем, але пропозицій не було.

- Відчули різницю гри "Шахтаря" у першому і другому таймах?

- Не можу говорити про здивування. Ми припускали, що "Шахтар" буде по-різному діяти. Нічого дивного.

- Вдома ви виграли у "Барселони", "Реала", "Ювентуса", а на виїзді виграли лише 4 матчі. Чому вдома і на виїзді "Севілья" є різними командами?

- Потрібно добре проаналізувати це після сезону. Перед командою ставляться серйозні вимоги. Ми рухаємося вперед, боремося за Лігу Європи. Ви сьогодні бачили на футбольному полі.

- Як оціните дії Вітоло?

- Як я і говорив, Вітоло до кінця не відновився. У нього є проблеми. Він дуже хотів грати, сказав, що зможе і показав гідну гру. Дуже допоміг команді.

Повідомляють Новини європейської України
Категорія: Спортивні новини | Переглядів: 904 | Додав: adminA | Теги: результативна нічия, Шахтар і Севілья | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]