Ср, 2024-04-24, 01:00
Головна Реєстрація RSS
Вітаю Вас, Гість
Новини минулих днів

15:28
Шахтарям держава заборгувала майже 100 мільйонів гривень
Інші останні Економічні новини
Станом на 10 червня сума заборгованості із зарплати працівникам вугільної галузі сягає 96,2 млн гривень, або майже 10% загального боргу по країні. Про це повідомила міністр соціальної політики України Наталія Королевська, передає УНІАН.

Королевська переконана, що вирішити наявні проблеми з зарплатною заборгованістю можна за рахунок внутрішніх резервів.

"Соціальні проблеми, які накопичилися у вуглепромі, стосуються сотень тисяч сімей. Впевнена, що у Міненерговугілля є внутрішні резерви, щоб вирішити наявні проблеми", - підкреслила міністр.

Зокрема, вона повідомила, що станом на 10 червня сума боргу працівникам вугільної галузі становить 96,2 млн гривень. Заборгованість на економічно активних підприємствах перевищує 48 млн гривень.

Окремо Королевська звернула увагу на підприємства, які підпорядковуються Міненерговугілля.

"На 42 підприємствах-боржниках сьогодні "висить" 52,6 млн гривень - це на 34,8% більше, ніж на початку року! І, на жаль, станом на 1 червня графік погашення боргів Міненерговугілля не виконує", - констатувала міністр.

У відповідь на це перший заступник міністра енергетики та вугільної промисловості Ігор Попович повідомив, що до 1 липня має бути погашена заборгованість із зарплат на трьох найбільших підприємствах галузі.

"ВАТ "Шахтоуправління "Донбас", ДП "Донецька вугільна енергетична компанія" та ДП "Волиньвугілля" - це три економічно активні підприємства, де заборгованість буде погашена до 1 липня. Щодо шахтобудівних підприємств - у цьому напрямку ми теж працюємо, у нас є відповідні програми", - підкреслив Попович.

"Для вирішення проблем вугільної галузі потрібен комплексний підхід. Необхідно зрозуміти, звідки взяти ресурс для того, щоб розрахуватися з людьми і зберегти робочі місця. Будемо вимагати дотримання графіків погашення заборгованості та притягати до відповідальності тих керівників, які ігнорують наші вимоги", - заявила Королевська.

Як повідомлялося, збитки державних вуглевидобувних підприємств вiд виробництва вугiльної товарної продукцiї в сiчнi-квiтнi 2013 року становили 4,780 млрд гривень, що на 41,8% бiльше, нiж за аналогiчний перiод 2012 року.

Додамо, в Україні найбільше минулого року заробляли працівники авіаційного транспорту і фінансисти. Найменші заробітні плати традиційно в сільському господарстві й охороні здоров'я. Найвищі заробітні плати в промисловості отримують шахтарі.


Повідомляють Новини європейської України
Категорія: Економічні новини | Переглядів: 928 | Додав: adminA | Теги: держава, 100 мільйонів гривень, шахтарям | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]