Пт, 2024-04-19, 11:43
Головна Реєстрація RSS
Вітаю Вас, Гість
Новини минулих днів

12:46
"Шансон", "Ретро" та Kiss FM перевірять через недотримання квот української мови
Інші останні Телевізійні новини

Національна рада України з питань телебачення і радіомовлення призначила позапланові перевірки мовників ТОВ "Телерадіокомпанія "Шансон", УК "ТІР "ЮТАР" (мовить під логотипом Kiss FM), ТОВ "Телерадіокомпанія "НБМ-Радіо"(мовить під логотипом "Ретро ФМ", усі Київ), а також ТОВ "Радіо "Нова Хвиля" (мовить під логотипом М FM, Харків) у зв'язку з порушеннями закону про виконання квот на обсяг пісень і ведення ефіру українською мовою.

Про це повідомляє "Інтерфакс-Україна" .

Як заявив в п'ятницю, 18 листопада 2016 року, член Нацради Сергій Костинський, на радіо "Шансон" частка україномовного контенту становить 21% на добу за мінімально допустимого показника в 25%. Своєю чергою на Kiss FM цей показник становить 21% на добу, 24% в проміжку часу між 07:00 і 14:00 і 22% - з 15:00 до 22:00.

Згідно з даними Нацради, частка україномовних пісень на "Ретро ФМ" склала 24% в добу, а на М FM - лише 3% в проміжку між 15:00 і 22:00.

Як повідомлялося, 8 листопада вступив у силу закон про квоти на пісні українською мовою в радіоефірі. Відповідно до закону, мінімальна частка пісень українською мовою має становити 35% загального обсягу протягом доби, зокрема в проміжках від 7:00 до 14:00 і 15:00 до 22:00. Визначено також трирічний перехідний період, протягом якого ця квота впроваджується поступово - 25%, 30% і 35%. Квота зменшена до 25% для радіокомпаній, що поширюють музичні твори, серед яких пісні на офіційних мовах ЄС складають не менше 60% загального обсягу пісень, поширених протягом доби.

Водночас альтернативний і, відповідно, більш радикальний варіант закону від віце-прем'єра В'ячеслава Кириленка, який не отримав підтримки у парламенті, навпаки передбачав меншу частину ефіру російською або будь-якою іншому іноземною мовою, а увесь основний час - українською.

Нагадаємо, що 2011 року 50%-ва квота української мови на радіо була скасована під тиском проросійської Партії регіонів . Одним з лобістів такого рішення виступила одіозна "регіоналка" Олена Бондаренко з Донецька.

При цьому опоненти ПР покладали відповідальність за те, що трапилося, особисто на Януковича.

Телеканал Фірташа отримав попередження за "позитивний образ" КДБ

Національна рада з питань телебачення і радіомовлення на засіданні 18 листопада оголосила попередження за результатами позапланової перевірки ТОВ "Телестудія "Служба інформації" (логотип "НТН"), котре входить до медіа-групи Дмитра Фірташа.

Про це повідомляє прес-служба Нацради.

"Моніторинг телеканалу "НТН", проведений 03.09.2016, виявив трансляцію випуску "Неймовірна втеча" передачі "Речовий доказ", присвяченого діяльності органів КДБ й зокрема позитивному образу полковника КДБ Мухіна. 29 вересня Національна рада призначила компанії позапланову перевірку, яка зафіксувала в часовому проміжку з 11:25 до 11:52 трансляцію такого контенту, що є порушенням частини 2 статті 9 закону України "Про телебачення і радіомовлення", - йдеться у повідомленні.

Компанія визнала порушення, заявивши, що це була помилка редактора, який неуважно переглянув зазначений матеріал. До цього працівника вжито адміністративні заходи.

Члени Національної ради наголосили, що це вже друга подібна помилка каналу, і ухвалили рішення застосувати до ТРК санкцію "оголошення попередження". Упродовж місяця ліцензіат має привести свою діяльність у відповідність до норм законодавства і умов ліцензії.

На засіданні нагадали, що 11 лютого 2016 року Нацрада вже оголосила попередження ТОВ "Телестудія "Служба інформації" через трансляцію випуску телесеріалу "Легенди карного розшуку" під назвою "Кривава вольниця".

Повідомляють Новини європейської України
Категорія: Телевізійні новини | Переглядів: 1269 | Додав: adminA | Теги: недотримання квот української мови, Ретро та Kiss FM, шансон | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]