Ср, 2024-04-24, 12:10
Головна Реєстрація RSS
Вітаю Вас, Гість
Новини минулих днів

10:19
Шедеври Моне і Ренуара покажуть в Києві
Інші останні Культурні новини
З 2 вересня по 28 жовтня в Національному художньому музеї України на виставці "Нормандія в живописі" вперше за роки незалежності України буде показано твори Клода Моне, Теодора Жеріко, Каміля Коро, Огюста Ренуара.

Національний художній музей України протягом двох місяців буде представляти в своїх залах твори французьких художників XIX - початку ХХ століть із колекції під загальною назвою Нормандія в живописі.

57 робіт, відібраних дирекцією колекції для показу в Україні, є справжніми перлинами різних художніх напрямів XIX століття: реалізму, романтизму, імпресіонізму та постімпресіонізму, повідомляють в прес-службі музею.

Унікальне зібрання творів мистецтва подорожує по світу як колекція, яка представляє зародження імпресіонізму у Франції. Крім Франції, її було показано в Австрії, США, Італії, країнах Північної Європи, Естонії, Латвії та Бєларусі.

Виставлена ​​в Національному музеї імені Андрея Шептицького у Львові, колекція "Нормандія в живописі" отримала широкий розголос як серед публіки, так і в ЗМІ. Понад 30 тисяч" відвідувачів змогли оцінити шедеври французького мистецтва, зібрані зусиллями французької держави і приватних осіб.

Колекція "Нормандія в живописі" була заснована 1992 року з ініціативи Регіональної ради Нижньої Нормандії. Згодом до колекції ввійшло близько 120 полотен, що датуються від 1750 до 1950 року. Кожна картина так чи інакше пов'язана з Нормандією, на деяких з них можна побачити епізоди з життя художників або місця, де створювалися картини. Колекція представляє образи природи, морське узбережжя, сільську місцевість, місто, на картинах ми бачимо жанрові сцени та натюрморти.

У XIX столітті художники шукали притулку в Нормандії, тікаючи від наступу промисловості на великі міста. Вони поселялися в Нормандії, щоб відчути близькість природи і розвинути свої здібності малювання на пленері, намагаючись вловити і зафіксувати миттєве враження і варіації кольорів цих північних пейзажів. Однак увага художників була спрямована не тільки на пейзажі, вони зображували також сцени з повсякденного життя селян і рибалок.

Коли колекція не гастролює, вона експонується в престижному місці - колишньому жіночому монастирі Абатства Дам (Abbaye aux Dames), в якому розташована Регіональна рада Нижньої Нормандії, і який щороку відвідує більше 10 тисяч осіб.

Раніше ми анонсували виставку законсервованих тіл людей. Ексклюзивний освітній проект, присвячений різним аспектам анатомії людини, був створений в 2005 р. в США. За цей час 32 млн людей по всьому світу відвідали експозицію. Тепер же познайомитися ближче зі своїм тілом зможуть і українці.


Повідомляють Новини європейської України
Категорія: Культурні новини | Переглядів: 1126 | Додав: adminA | Теги: Києві, Моне і Ренуара | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]