Пт, 2024-03-29, 04:16
Головна Реєстрація RSS
Вітаю Вас, Гість
Новини минулих днів

14:13
Шефа McDonald's публічно принизила дев'ятирічна дівчинка: ти зомбуєш дітей і готуєш шкідливу гидоту
Інші останні Новини світу
У США дев'ятирічна Ханна Робертсон привселюдно докоряла керівнику відомої на весь світ мережі ресторанів швидкого харчування McDonald's. Третьокласниця прийшла на щорічні збори акціонерів компанії разом зі своєю матір'ю, активісткою некомерційної організації Corporate Accountability International (CAI).

Отримавши слово, дівчинка звернулася до Дона Томпсона із зауваженням, що було б добре, якби вони перестали обманювати дітей хитрими маркетинговими ходами, просуваючи свою шкідливу для здоров'я їжу, передає ABC News.

Ханна, яка проживає в Канаді в провінції Британська Колумбія і навчається в школі, також поцікавилася, чи хоче голова McDonald's, щоб діти виросли здоровими і змогли прожити довге і щасливе життя.

Дівчинка приїхала на конференцію разом з матір'ю Кіа Робертсон, яка відстоює ідею здорового харчування. Група, до якої входить жінка, протестує проти використання маркетингових прийомів для заманювання дітей іграшками та іншими прийомами в McDonald's.

Однак генеральний директор McDonald's не розгубився перед обвинувальним напором Ханни Робертсон. Дон Томпсон заявив, що, "по-перше, у нас не продають нездорову їжу", попутно зазначивши, що його діти теж їдять страви з McDonald's. Він також заперечував, що компанія застосовує шахрайський маркетинг стосовно дітей. "Ми продаємо багато фруктів і овочів і намагаємося збільшити їхню кількість", - підкреслив глава корпорації.

В останні роки компанія справді підвищила корисність деяких своїх страв, додаючи фрукти й овочі в меню, а також запровадила в раціоні салати. Але критики згодні з Ханною Робертсон в тому, що McDonald's робить все для залучення в свої закусочні дітей.

Так, за словами супротивників їжі з McDonald's, бренд настирливо рекламують по телебаченню, на спортивних майданчиках, у шкільних автобусах, а також за допомогою комп'ютерних ігор і веб-сайтів.

Ханна Робертсон не купує їжу з McDonald's. Навпаки, вона допомагає своїй матері робити ролики, які обстоюють домашнє приготування здорової їжі, зазначають американські ЗМІ.

В інтерв'ю газеті USA Today дівчинка розповіла, що розкритикований нею директор McDonald's перейнявся її виступом і після закінчення конференції підійшов до неї в коридорі, потиснув руку і заявив, що це був хороший вчинок. Ханна зізналася, що побоювалася виступати перед такою великою аудиторією, а також повідала, що сама написала свою промову, лише трохи вдавшись до допомоги мами.

Зазначимо, у квітні 2012 року іспанські науковці з університетів Ла-Пальми, Гранади і Наварри попередили, що часте вживання шкідливих продуктів, зокрема фаст-фуду, вдвічі підвищує ризик виникнення депресії.

Перед цим, у вересні 2010 року, перша леді США Мішель Обама закликала американських рестораторів включати в меню більше корисних продуктів, пропагувати здорове харчування і більше думати про меню для дітей.
Повідомляють Новини європейської України
Категорія: Новини світу | Переглядів: 922 | Додав: nowyny | Теги: McDonald's, принизила дев'ятирічна дівчинка, шеф | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]