Пт, 2024-03-29, 00:44
Головна Реєстрація RSS
Вітаю Вас, Гість
Новини минулих днів

10:53
Шевченківські дні розпочало відзначати Вишневе
Інші останні Культурні новини
28 лютого в актовій залі вишнівської ЗОШ №3 відбулося Свято української мови. На святкуванні нагороджували переможців Міжнародного конкурсу знавців української мови імені Петра Яцика та Міжнародного мовно-літературного конкурсу імені Тараса Шевченка.

 Цей день для вишнівської школи №3 став досить напруженим. Учні та вчителі відзначали День української мови, Шевченківські дні. Під час заходу  були нагороджені переможці олімпіади з української мови та літератури. Відзнаки отримали вчителі, які підготували дітей до олімпіади. Учні та викладачі всіх чотирьох вишнівських шкіл стали тріумфаторами конкурсів. Вчитель української мови та літератури ЗОШ №3 Людмила Зеленова була нагороджена грамотою за виховання переможців та організацію свята.

Червоною ниткою крізь захід проходила національна ідея боротьби за свободу України присвячена останнім подіям на Майдані. Методист РМЦ управління освіти, молоді та спорту Віра Андрієнко зазначила: «Захід мене дуже вразив, тому що слова, які лунали зі сцени, засвідчили небайдужість всіх учасників до тих подій, які відбуваються у нашій державі, до нашої історії, до рідного слова, до Батьківщини і безмежну любов до рідного краю. Це місто чи село різниці немає. Головне, що ми українці. Ці діти розуміють, що ми – нація».

Святкову частину заходу було відкрито піснями та віршами Тараса Шевченка. Старшокласники відзначили пам'ять 200-річчя від дня його народження покладанням квітів до портрета поета у музеї школи. Учні підготували різноманітні тематичні номери.  Особливо сподобався присутнім виступ шкільного ансамблю бандуристів. 

«Я вважаю, що школа гідно показала себе на конкурсі та вдало підготувала свято, - зазначила директор навчального закладу Наталія Руденко. - Ми, звичайно, дуже хвилювались та доклали максимум зусиль, аби захід був на відповідному рівні».

На свято були запрошені поети Володимир Корнійчук і Тетяна Володай, які присвятили свої твори учасникам та присутнім у залі. Володимир Корнійчук взяв участь у нагороджені вчителів, які підготували переможців конкурсів та презентував їм свою збірку віршів «Духовні роси».

«Я вдячний директору Наталії Руденко за те, що вона взяла на себе відповідальність за цей масштабний проект, - розповів Володимир Корнійчук. - Адже для того аби провести такий захід необхідно мати мужність, силу волі і неабияке бажання».

Школярі та присутні в залі вшанували пам’ять загиблих під час останніх подій на Майдані хвилиною мовчання. Варто зазначити, що протягом заходу серед людей панувала атмосфера пронизана патріотичним духом та любов’ю до Батьківщини.


Повідомляють Новини європейської України
Категорія: Культурні новини | Переглядів: 1015 | Додав: adminA | Теги: Шевченківські дні, Вишневе | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]