Пт, 2024-04-19, 09:22
Головна Реєстрація RSS
Вітаю Вас, Гість
Новини минулих днів

12:29
Шевченко, Грушевський, Петлюра і Бандера буде у переліку видань за програмою "Українська книга"
Інші останні Культурні новини

Колегія Державного комітету телебачення і радіомовлення України ухвалила зміни і доповнення до переліку книжкових видань, передбачених до випуску за програмою "Українська книга" на 2015 рік.

Зміни викликані збільшенням видатків на програму на 34,5 млн грн, повідомили у вівторок 24 березня у Департаменті інформаційної політики ДКТРУ.

Експертна рада Держкомтелерадіо з формування переліку книжкових видань, передбачених до випуску за програмою "Українська книга", опрацювала подані видавцями пропозиції та підготувала на розгляд колегії проект переліку книжкових видань на зазначену суму.

Перелік складається із 223 видавничих проектів. Вони сформовані за відповідними тематичними розділами:

видання для дітей та юнацтва – 47 видань;

твори класиків української літератури та сучасних українських авторів (у тому числі твори лауреатів Національної премії імені Тараса Шевченка, за які вони отримали премію) – 60 видань;

твори класиків зарубіжної літератури (в перекладі українською мовою) – 19 видань;

науково-популярні видання, довідкові та інформаційні видання енциклопедії, довідники, словники тощо) – 97 видань.

Побачать світ видання, які розповідають про життя і боротьбу таких виданих постатей національно-визвольного руху як гетьман Павло Скоропадський, отаман військ УНР Симон Петлюра та лідер українських націоналістів Степан Бандера.

З переліком видань, схваленим колегією Держкомтелерадіо, можна ознайомитись на офіційному сайті відомства.

Довідка

З 2005 року Державний комітет телебачення і радіомовлення України реалізує програму "Українська книга".

Розподіл літератури, виданої в рамках зазначеної Програми, здійснюється на основі мережі бібліотек Міністерства культури України та Міністерства освіти і науки, молоді та спорту України.

Основні тематичні напрямки по яких видаються книги за програмою "Українська книга": - Видання для дітей та юнацтва. - Твори класиків української літератури та лауреатів Національної премії імені Тараса Шевченка. - Твори класиків зарубіжної літератури (в перекладі українською мовою). - Науково-популярна література. - Довідкові та інформаційні видання (енциклопедії, довідники, словники тощо). - Література мовами національних меншин України.

Повідомляють Новини європейської України
Категорія: Культурні новини | Переглядів: 841 | Додав: adminA | Теги: программе Украинская книга, Петлюра и Бандера, перечне изданий, Грушевский, шевченко | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]