Пт, 2024-04-19, 04:15
Головна Реєстрація RSS
Вітаю Вас, Гість
Новини минулих днів

10:26
Шевченко став головним тренером збірної України з футболу
Інші останні Спортивні новини

Відомий футболіст Андрій Шевченко, який був асистентом головного тренера збірної України Михайла Фоменка на Євро-2016, став новим наставником національної команди.

Як повідомляє прес-служба Федерації футболу України, його кандидатуру одноголосно підтримав на своєму засіданні в п'ятницю, 15 липня, виконком ФФУ.

Контракт з Шевченком підписано на два роки з можливістю продовження ще на два. Його асистентами будуть італійці Мауро Тассотті й Андреа Малдера, відомі роботою в клубі "Мілан", а також іспанець Рауль Ріанчо, який до цього з 2014 року працював помічником головного тренера в київському "Динамо".

Екс-футболіст київського "Динамо", "Мілана, "Челсі" і збірної України, володар "Золотого м'яча" 2004 року Шевченко був помічником головного тренера збірної України Фоменка з 16 лютого 2016 року.

Нагадаємо, в липні 2012 року Шевченко оголосив про завершення кар'єри футболіста. У листопаді 2012 року тодішній президент ФФУ Анатолій Коньков запропонував Шевченку стати головним тренером збірної України, але той відмовився. Наприкінці грудня 2012 року наставником національної команди країни став Фоменко.

У березні 2015 року Шевченко отримав тренерську ліцензію найвищої категорії - "PRO" - диплом УЄФА, який дає право працювати головним тренером клубу або збірної. В середині квітня 2015 року рішенням виконкому Федерації футболу України він став одним з трьох перших заступників голови комітету національних збірних команд ФФУ (яким є президент федерації Андрій Павелко).

Мауро Тассотті - відомий у минулому захисник "Мілана" і збірної Італії, який завершив кар'єру гравця в 1997 році. З 2001 року працював помічником кількох головних тренерів міланського клубу.

Нагадаємо, в лютому Андрія Шевченка призначили асистентом головного тренера.

Його попередник Михайло Фоменко подав у відставку після провального виступу збірної у фінальній частині Євро-2016. Нагадаємо, Україна стала єдиною командою на Чемпіонаті, яка програла всі три гри групового етапу і не забила жодного голу.

Повідомляють Новини європейської України
Категорія: Спортивні новини | Переглядів: 878 | Додав: adminA | Теги: головний тренер збірної України з ф, шевченко | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]