Пт, 2024-03-29, 08:19
Головна Реєстрація RSS
Вітаю Вас, Гість
Новини минулих днів

13:57
"Ще більшим злодієм, ніж Гітлер" назвали Леніна у Російській православній церкві
Інші останні Новини світу

У Російській православній церкві закликали перевірити твори Володимира Леніна на екстремізм.

Як заявив голова відділу Московського патріархату із взаємодії зі Збройними силами та правоохоронними установами протоієрей Дімітрій Смірнов, це могло б стати сходинкою до розвінчання образу вождя, передає "Інтерфакс".

За словами протоієрея, Ленін для нього - "ще більший злодій, ніж Гітлер", оскільки "Гітлер до свого народу ставився набагато краще".

"Гітлер демагог, а Ленін безсовісний відвертий цинік і лиходій", - переконаний священик.

Смірнов наголосив на необхідності чіткої оцінки істориків з приводу того, що написав і зробив Ленін, що могло би стати черговим кроком до корінної зміни ставлення суспільства до цього діяча.

Він нагадав, що свого часу німецький народ аналогічним чином сформулював своє ставлення до Гітлера, покаявшись за те, що співчував його ідеям, а також видаливши всі топоніми з вулиць німецьких міст і наклавши офіційну заборону на пропаганду і поширення його праць.

Раніше глава синодального відділу із взаємин Російської православної церкви і суспільства протоієрей Всеволод Чаплін заявив, що віряни не повинні зупинятися ні перед чим для захисту святих для себе речей, в тому числі і перед вбивством.

"Я насправді вважаю, що наші віруючі в 1920-і роки, коли Ленін ініціював репресії проти них, повинні були відповідати інакше, ніж вони відповідали. Вони повинні були відповідати усією силою зброї і силою народного опору проти більшовиків. Моральна справа, гідне поводження християнина, - знищити якомога більше більшовиків, щоб відстояти речі, які для християнина є святими, і повалити більшовицьку владу", - сказав Чаплін.

Повідомляють Новини європейської України
Категорія: Новини світу | Переглядів: 946 | Додав: admin | Теги: Ленін, РПЦ, злодій, Гітлер | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]