Чт, 2024-03-28, 13:55
Головна Реєстрація RSS
Вітаю Вас, Гість
Новини минулих днів

15:00
Що буде у разі втручання її у вибори - Німеччина дала зрозуміти Москв
Інші останні Новини Європейського Союзу

Очевидного втручання у парламентські вибори в Німеччині з боку Росії не сталося, можливо, тому, що в Москві зрозуміли: така тактика дуже б'є по них самих.

Таку думку в ексклюзивному коментарі кореспондентові Укрінформу висловив директор Центру німецьких і європейських досліджень університету Джорджтауна професор Джеффрі Андерсон.

"Вважаю, вони занепокоєні подальшим збитком репутації й інтересам Росії через таке огульне втручання у демократичні процеси в інших країнах", - зазначив Андерсон.

Він пов'язує відсутність видимих ознак втручання частково з реакцією у Німеччині, яка виявилася куди жорсткішою, ніж у США. Зокрема, політичне керівництво ФРН дуже чітко дало зрозуміти, що не миритиметься з цим, ініціювавши законодавство, згідно з яким інтернет-провайдери й провайдери соціальних медіа несуть юридичну відповідальність за поширення фейкових новин.

"Закон поки що не набув чинності, але направляє сигнал, що потурання тут не буде", - вважає професор.

Проте, за його словами, ще важливіше, "що росіяни впізнали тяжким шляхом, що такі дуже розумні плани дуже часто повертаються бумерангом, мають дуже вражаючий зворотний ефект".

Андерсон нагадав, що так сталося у США: "Незважаючи на той факт, що у Білому домі у них тепер є друг, відносини Америки з Росією тепер погані, як ніколи".

З Берліном же Москва не хоче псувати відносини ще більше. І це дуже раціональне рішення, враховуючи, що Меркель настільки випереджає своїх суперників і немає жодних шансів, що вона залишить пост, так що це було б просто марною тратою сил, вважає Андерсон. На його думку, втручання матиме зворотну дію у сенсі відносин з майбутнім урядом після виборів.

"Росіяни раціональні, що б про них не говорили. І, можливо, вони винесли уроки зі своїх помилок, зокрема у США", - резюмує учений.

До того ж, вважає він, на відміну від американського виборця, який "схильний приймати на віру навіть найбожевільніші історії", німецький значно менше користується соціальними медіа для отримання інформації і довіряє більше традиційним джерелам інформації.

Джеффрі Андерсон входить до групи з 19 іноземних представників академічних кругів, які знаходяться у ФРН для спостереження за виборами. Група проводить зустрічі з лідерами всіх політичних сил, які проходять у майбутній бундестаг, наукових кругів, з керівництвом провідних ЗМІ, з виборцями.

Повідомляють Новини європейської України
Категорія: Новини Європейського Союзу | Переглядів: 659 | Додав: adminA | Теги: Німеччина, Москва, вибори, втручання | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]