Вт, 2024-04-23, 08:06
Головна Реєстрація RSS
Вітаю Вас, Гість
Новини минулих днів

12:17
Що їхнє місто може стати другим Чорнобилем припускають жителі Світлодарська
Інші останні Надзвичайні новини
Світлодарськ приходить до тями після пожежі на Вуглегірській ТЕС, яка зруйнувала чотири енергоблоки і повністю залишила 12-тисячне місто без тепла, пише Сегодня.

Видання повідомляє, що "в Світлодарську день аварії вже прозвали "чорною п'ятницею", адже відтоді місто живе за особливим розпорядком. Все теплопостачання залежало від електростанції, а після пожежі місто залишилося без гарячої води та опалення".

"Вдома вдень не вище ніж 15 тепла, вночі температура опускається до 8 градусів, - пояснює місцева жителька Галина Тарасова. - Все гріємо по старинці - в каструлях, а щоб не замерзнути, залишаємо включену на ніч газову плиту. Влада видає обігрівачі, але в перших списках тяжкохворі й ті, у кого є немовлята".

Газета повідомляє, що "настрій у містечку якщо не панічний, то неспокійний. Жителі побоюються, що Світлодарськ може зникнути з карти країни.

"У нас же одна станція в житті - більше нічого немає, кожен другий від неї залежав, - розповідає мешканка, Єлизавета Коновалова. - Молодь і так їхала в Донецьк. Ось як Чорнобиль зараз, так і в нас буде - мертве місто. Зрозумійте, станція - це для нас усе!"

Для оцінки масштабів катастрофи у вихідні в Світлодарськ приїхали міністри на чолі з віце-прем'єром Юрієм Бойком. Згідно з попередніми даними, причиною пожежі стало порушення техніки безпеки. Сама електростанція після аварії повністю зупинена, а металоконструкції другого енергоблоку, які обвалилися, пожежники всі вихідні заливали водою, щоб охолодити. За словами міністра вугільної промисловості й енергетики Едуарда Ставицького, всі працівники станції будуть отримувати зарплату, їхні робочі місця буде збережено або запропоновано місця на інших енергооб'єктах.

"ТЕС буде відновлюватися, вона потрібна і вона буде працювати", - пообіцяв Едуард Ставицький.

Тим часом у лікарні зараз перебувають вісім осіб, які отруїлися чадним газом, в однієї людини опіки першого та другого ступеня.

"Стан хворих задовільний, їхньому життю нічого не загрожує", - заявив завідувач терапевтичного відділення Світлодарської міськлікарні Олег Ісайко.

Із загиблим під час аварії на Вуглегірській ТЕС 44-річним В'ячеславом Кондратьєвим прощалося все місто, сиротами залишилися двоє дітей.

Зазначимо, Вуглегірська теплова електростанція - один з найпотужніших енергогенерувальних об'єктів Донецької області, її проектна потужність сягає 3600 МВт. Станція забезпечує тепловою енергією місто Світлодарськ, а електричною енергією - промислово розвинені північно-східні регіони України. На 2014 рік було заплановано оновлення обладнання теплоелектростанції. За фактом пожежі в прокуратурі вже відкрили кримінальне провадження.

Нагадаємо, 29 березня пожежа почалася із загоряння вугільного пилу другого блоку теплоелектростанції, потім вогонь поширився на дах будівлі та на інші енергоблоки. Щоб загасити полум'я , пожежникам знадобилося близько 13 годин, аварії на станції присвоєно статус катастрофи національного масштабу.


Повідомляють Новини європейської України
Категорія: Надзвичайні новини | Переглядів: 914 | Додав: adminA | Теги: другий Чорнобиль, жителі Світлодарська, їхнє місто | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]