Ср, 2024-04-24, 04:29
Головна Реєстрація RSS
Вітаю Вас, Гість
Новини минулих днів

20:39
Що йому пропонували п'ять мільйонів доларів за перехід у більшість заявив депутат від УДАРу
Інші останні Кримінальні новини
Депутат від УДАРу Сергій Каплін звернувся до Генпрокуратури з депутатським зверненням стосовно вчинення проти нього злочину.

Парламентарій повідомив правоохоронні органи про те, що невідомі особи намагалися підкупити його, пропонуючи гроші за перехід до провладної більшості у Верховній Раді, повідомляє пресс-служба партії "УДАР".

"Змушений звернутися до вас із депутатським зверненням, яке є заявою про вчинене кримінальне порушення, що подається відповідно до ст.214 КПК", - уточнив він.

"7 грудня 2012 року з прихованого номеру мені зателефонувала невідома особа чоловічої статі з запитанням, чи готовий я до зміни політичної партії й, відповідно, фракції у Верховній Раді. При цьому, мені пропонувалась грошова винагорода у сумі від 5 мільйонів доларів", - розповів депутат.

"Тобто, вважаю, що невстановлені особи намагалися схилити мене до зміни фракції у Верховній Раді за грошову винагороду, всупереч моїй політичній позиції та зобов’язанням, взятим перед політичною партією "УДАР", яка висунула мене кандидатом у депутати", - йдеться у зверненні.

На думку Капліна, у діях невстановлених осіб, які вчинили вищевказані дії, містяться ознаки складу злочину, передбаченого ст. 344 КК, тобто, незаконний вплив у будь-якій формі на народного депутата з метою перешкоджання виконання службових обов’язків або з метою добитися прийняття незаконних рішень.

Враховуючи викладене, депутат просить провести перевірки зазначених фактів та у разі встановлення порушень закону, вжити заходів прокурорського реагування.

Нагадаємо, народний депутат Олег Ляшко у серпні заявляв про спробу дати йому хабара за відмову балотуватися в депутати по своєму округу.

У своєму Facebook він написав, що інший кандидат у депутати Михайло Голиця пропонував йому 10 мільйонів доларів за те, щоб він балотувався не по 208 округу в Чернігівській області.


Повідомляють Новини європейської України
Категорія: Кримінальні новини | Переглядів: 1041 | Додав: adminA | Теги: удару, п'ять мільйонів доларів, більшість | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]