Вт, 2024-04-16, 22:46
Головна Реєстрація RSS
Вітаю Вас, Гість
Новини минулих днів

19:17
Що Кличко раніше мовчав про лояльність до російської мови у "Батьківщині" шкодують
Інші останні Політичні новини
Своїми словами про те, що не можна змусити людину говорити тією мовою, якою вона ніколи не говорила, Віталій Кличко підтвердив, що в УДАРу є точки дотику з владою. Таку думку Gazeta.ua висловив нардеп від "Батьківщини" Олександр Бригинець, коментуючи заяву Кличка.

"Чому УДАР зайняв таку позицію, треба запитати у них, - каже політик. - Наша позиція принципова: є закон, який передбачає, що всі державні функції в Україні виконуються державною мовою. Кожен чиновник, а депутати є чиновниками, бо у кожного з нас перший ранг чиновника, який повинен виконувати законодавство".

Бригинець також повідомив, що в "Батьківщині" готують проект закону, який повинен перешкодити виступам російською мовою в парламенті.

"Цей проект закону робить певну диференціацію. Припустімо, якщо чиновник говорить державною мовою, значить він говорить, як чиновник. Якщо він говорить не державною мовою, то він має на це повне право, але в цьому випадку він виступає просто як приватна особа. Тоді на його виступ треба реагувати, як на виступ приватної особи. Хтось, припустімо, приїхав у Донецьк і вирішив поговорити російською мовою. Це його особисте спілкування", - пояснив політик.

Що стосується позиції УДАРу в мовному питанні, в "Батьківщині" шкодують, що Кличко раніше не говорив про це.

"Ми завжди говорили про те, що ми з УДАРом союзники - у нас спільні певні тактичні завдання. Але в багатьох питаннях існують серйозні відмінності в підходах "Батьківщини", "Свободи" та УДАРу. Це стосується не тільки мови, а й землі, й імпічменту президенту. Саме тому ми завжди говорили, що позиція Кличка в певних питаннях збігається з опозицією, а в інших - з позицією влади. Це цілком очевидно. Поки у Кличка буде більше спільних точок дотику з опозицією, він буде в опозиції. Коли станеться так, що у нього буде більше точок дотику з владою, він буде працювати спільно з владою", - припускає Бригинець.

На думку політика, в тому, що Кличко публічно говорить про свою позицію, є певний позитив.

"Це ж не те, що вони нишком підголосовують за владу. Це важливо для того, щоб щоразу виборці розуміли, яка позиція у тієї чи іншої політичної сили. Вони відверто говорять про те, що їхня позиція і позиція Партії регіонів збігається. Шкода, що вони не говорили про це перед виборами, тому що тоді б у них був зовсім інший результат. Люди, які їх підтримували, знаючи таку позицію Кличка, проголосували б за "Свободу" чи за "Батьківщину". Але вже як є. У кожної партії своя стратегія", - зазначив нардеп.

Як повідомлялося, лідер партії "УДАР" Віталій Кличко впевнений, що не варто змушувати всіх говорити українською мовою. Про це він заявив в ефірі телеканалу ТВі.


Повідомляють Новини європейської України
Категорія: Політичні новини | Переглядів: 1005 | Додав: adminA | Теги: Батьківщині, лояльність до російської мови, кличко | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]