Чт, 2024-04-25, 17:01
Головна Реєстрація RSS
Вітаю Вас, Гість
Новини минулих днів

13:42
Що поставить ракети у Польщі, підтвердив Пентагон
Інші останні Новини світу

Глава Пентагону Чак Хейгл підтвердив незмінність планів США щодо розміщення елементів протиракетної оборони в Польщі.

Хейгл провів телефонну розмову з міністром оборони Польщі Томашем Семоняком. Глава Пентагону подякував польському колезі за підтримку місії ISAF в Афганістані і розповів про скориговані плани США розміщення елементів ПРО в Європі.

"Хейгл подякував польському міністру за розуміння. Зростаючі глобальні загрози, особливо ті, що походять від КНДР, вимагають перегрупування ресурсів (ПРО) в рамках четвертої стадії спорудження системи. Хейгл запевнив, що США як і раніше мають намір продовжувати створювати ПРО в Європі. Перша-третя стадії спорудження системи залишаються незмінними", - цитує повідомлення прес-служби РИА "Новости".

Раніше Хейгл заявляв, що США скоригують четверту стадію розгортання ПРО в Європі і продовжать терміни її реалізації з 2014 до 2022 року. США не відмовляються від розміщення в Європі ракет-перехоплювачів, однак замість вдосконалених SM3IIB на бойове чергування в Польщі будуть поставлені ракети колишньої модифікації в раніше запланованій кількості. При цьому нові комплекси SM3IIB будуть встановлені на західному узбережжі США. Пентагон пояснив таке рішення скороченням бюджетних витрат в країні і переоцінкою рівня загрози, що походить від КНДР.

Як повідомлялось, США розгортає систему ПРО в Європі для захисту від можливого нападу, у першу чергу, з Ірану, але Росія вбачає в ній загрозу для своєї безпеки та погрожує у відповідь розмістити додаткові ракети на своєму західному кордоні, зокрема, в Калінінградській області.

Президент США Обама у серпні 2009 року відмовився від планів свого попередника розмістити стаціонарні елементи ПРО у Польщі та Чехії, заявивши натомість про намір створити мобільну систему протиракетного захисту.

Наприкінці 2010 року 28 держав НАТО на саміті у Лісабоні затвердили нову стратегію концепцію діяльності Альянсу, яка серед іншого передбачає створення системи європейської ПРО, в яку також планувалося залучити Росію.

Елементи мобільної системи планується розмістити на кораблях та в державах Східної Європи.

Повідомляють Новини європейської України
Категорія: Новини світу | Переглядів: 927 | Додав: adminA | Теги: пентагон, Польща, ракети | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]