Чт, 2024-04-25, 08:03
Головна Реєстрація RSS
Вітаю Вас, Гість
Новини минулих днів

19:28
Що робити, коли шахраї атакують карти Приватбанку - останні новини
Інші останні Кримінальні новини

У фінустанові відреагували на повідомлення про шахрайські атаки.

Після нової атаки шахраїв прес-служба Приватбанку закликала українців блокувати картки при найменших підозрах на шахрайство або перехоплення сім-карти, інформує еizvestia.com.

«Це не новий для України тип шахрайства, перш в Україні вже відзначалися атаки, що мають на меті перехопити контроль над номером телефону, прив’язаного до банківського аккаунту», – повідомив в бесіді керівник прес-служби держбанку Олег Серга.

За його словами, шахрайська схема побудована на слабкій захищеності механізму заміни сім-карт, що застосовується мобільними операторами, і способу ідентифікації власника номера.

Згідно з інформацією, розміщеною на офіційному сайті одного з найбільших операторів зв’язку України, поміняти сім-карту абонент може навіть не звертаючись до сервісного центру компанії. Для цього достатньо придбати стартовий пакет з довільним номером і відправити СМС запит оператору. Правда, абонент повинен мати дані про PUK1 код сім карти, яку хоче замінити. А заявка буде відхилена, якщо в попередні звернення 7 годин сім-карта реєструвалася в мережі (була активна).

Якщо абонент втратив восьмизначний PUK1, компанія пропонує послугу його відновлення. Для цього достатньо зателефонувати в колл-центр компанії, повідомити «3 номера телефону, на які найчастіше здійснюються дзвінки. Приблизну дату здійснення таких дзвінків і залишок коштів на рахунку», – роз’яснює офіційна інструкція.

Очевидно, на цьому і побудована шахрайська схема. За допомогою масового обдзвону з декількох номерів шахраї отримують інформацію про список телефонів і час здійснених дзвінків. З’ясовують в колл-центрі секретний PUK-код і привласнюють телефонний номер. Не випадково вибирається і час для атаки – пізній вечір. Можна припустити, що настирливими дзвінками зловмисники намагаються змусити жертву відключити телефон, щоб створити семигодинний період «неактивності» по сім-карті.

«Якщо є найменші підозри на шахрайство або спробу перехоплення сім карти потрібно невідкладно телефонувати в колл-центр банку і блокувати карти. Це найдієвіший і надійний спосіб захисту», – резюмував Олег Серга.

 

Повідомляють Новини європейської України
Категорія: Кримінальні новини | Переглядів: 745 | Додав: adminA | Теги: останні новини, карти Приватбанку, шахраї, атаки | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]