Чт, 2024-03-28, 22:46
Головна Реєстрація RSS
Вітаю Вас, Гість
Новини минулих днів

11:46
Що угода щодо Brexit готова на 90% у ЄС повідомили
Інші останні Новини Європейського Союзу

У ЄС повідомили, що угода щодо Brexit готова на 90%

Водночас Барньє підкреслив, що відповідна угода необхідна.

Голова делегації Європейського союзу в переговорах щодо Brexit Мішель Барньє заявив, що угода про вихід Великої Британії з ЄС готова на 90%, однак залишається шанс, що домовленості не будуть  досягнуті через суперечки щодо ірландського кордону. Про це він повідомив France Inter radio, передає Reuters.

"Дев'яносто відсотків угоди були узгоджені з Великою Британією", – наголосив Барньє.

Він також підкреслив, що відповідна угода необхідна.

"Я переконаний, що угода необхідна, але я все ще не впевнений, що ми її отримаємо", – додав координатор ЄС з Brexit.

Як повідомлялось, 21 вересня прем'єр-міністр Британії Тереза Мей заявила, що переговори між Євросоюзом і Британією щодо Brexit зайшли у глухий кут.

Нагадаємо, 24 травня стало відомо, що Мей попросить ЄС про другий перехідний період Brexit до 2023 року, щоб уникнути "жорсткого кордону" в Ірландії.

21 червня у Британії парламент ухвалив урядовий законопроект щодо Brexit. Тереза Мей назвала ухвалення законопроекту "найважливішим кроком" у забезпеченні "гладкого" виходу Британії з ЄС.

Переговори між Лондоном та Брюсселем мають неформальний кінцевий термін до кінця жовтня, але Барньє сказав, що їх можуть продовжити до середини листопада.

10 жовтня голова делегації Європейського союзу в переговорах щодо Brexit Мішель Барньє повідомив, що Лондон і Брюссель можуть домовитися стосовно умов угоди про вихід Великої Британії з ЄС до 17 жовтня, коли стартує саміт Євросоюзу. За його словами, Brexit спричинить необхідність проведення митних перевірок та перевірок відповідності товарів стандартам ЄС на кордоні між Ірландією та Північною Ірландією.

Додамо, під час референдуму 24 червня 2016 року 51,9% британців проголосували за вихід Великої Британії з ЄС (Brexit). При цьому 62% Шотландців висловилися за збереження британського членства в ЄС, а 32% виступили за Brexit. ​Правляча в регіоні Національна партія закликала до проведення окремого референдуму, якщо позиція Шотландії буде прогнорірована під час переговорів з Брюсселем щодо Brexit. 13 грудня 2017 року Європарламент проголосував за початок другого етапу переговорів щодо виходу Великої Британії з Європейського союзу.

 

Повідомляють Новини європейської України
Категорія: Новини Європейського Союзу | Переглядів: 829 | Додав: adminA | Теги: угода, ЄС, 90%, Brexit | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]