Чт, 2024-04-25, 22:12
Головна Реєстрація RSS
Вітаю Вас, Гість
Новини минулих днів

16:29
Щоб українці платили податок за нежитлову частину квартири - ванні кімнати та коридори - кабмін
Інші останні Економічні новини

Кабмін хоче стягувати податок не лише з житлової площі (спальні кімнати), а й з нежитлових частин осель, таких як туалети, ванні кімнати, коридори, — тобто з усієї площі нерухомого майна, повідомляє "Спротив".

Відповідний законопроект про стягування нового податку на нерухомість розробило Міністерство фінансів України.

За задумом авторів документу, дана поправка зрівняє громадян з різною житловою, але однаковою загальною площею нерухомості.

Як відомо, раніше президент України Віктор Янукович знову застосував право вето до закону "Про внесення змін до статті 6 Житлового кодексу Української РСР (щодо визначення житлової та загальної площ об'єкта житлової нерухомості)" №3692-VІ, який парламент ухвалив 17 листопада в новій редакції з пропозиціями глави держави. Про це повідомила прес-служба глави держави.

"Глава держави вважає неприпустимим сьогодні будь-яке збільшення квартплат та впевнений, що оподаткування квартир, балконів, лоджій має відповідати принципу соціальної справедливості", - йдеться в повідомленні.

Янукович зазначає, що закон, який надійшов до нього на підпис, закріплює підходи, за яких багатші верстви населення опиняються у привілейованому становищі.

"Незважаючи на те, що загальна площа нерухомості, яка перебуває у володінні таких громадян, може бути у рази більшою, ніж та, якою володіють незаможні громадяни, площа, з якої сплачується податок, може майже не відрізнятися", - зазначено в повідомленні.

При цьому президент зазначає, що уряд завершив розробку законопроекту про внесення змін до Податкового кодексу щодо впровадження податку на багатство, згідно з яким податок для житлових об'єктів стягуватиметься із загальної площі квартири, а не з житлової.

Згідно з Податковим кодексом, ставки податку встановлюються сільською, селищною або міськрадою за 1 кв м загальної площі об'єкту житлової нерухомості. Зокрема, для квартир загальною площею не більше 240 кв м і будинків не більше 500 кв м ставки не можуть перевищувати 1% мінімальної зарплати, встановленої на 1 січня звітного року; для квартир загальною площею більш як 240 кв м і будинків понад 500 кв м - 2,7% мінімальної зарплати, встановленої на 1 січня звітного року.


Повідомляють Новини європейської України
Категорія: Економічні новини | Переглядів: 1011 | Додав: adminA | Теги: Кабмін, нежитлову - ванні, українці платили податок, коридори | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]