Пт, 2024-03-29, 16:03
Головна Реєстрація RSS
Вітаю Вас, Гість
Новини минулих днів

16:57
Щоб вигнати неіталійців новий уряд Італії хоче перепису громад ромів
Інші останні Новини Європейського Союзу

  Новий уряд Італії планує провести перепис громад ромів з метою виселити всіх, хто перебуває в країні незаконно.

Про це заявив міністр внутрішніх справ Маттео Сальвіні, пише Euraciv.

"На жаль, нам доведеться залишити італійських ромів, тому що ми не можемо їх вигнати", - сказав Сальвіні, лідер ультраправої "Ліги".

Десятки тисяч ромів живуть по всій Італії, багато з них - в убогих трущобах на околиці великих міст і поза суспільством.

В одній з наступних заяв Сальвіні сказав, що уряд не має наміру створювати окремий архів для ромів або брати відбитки пальців, але хоче захистити дітей меншини, яким батьки забороняють відвідувати місцеві школи.

Він додав, що хотів би перевірити, як витрачаються кошти Європейського Союзу, спрямовані на надання допомоги маргіналізованим громадам.

Сальвіні зчинив переполох у Європі минулого тижня, коли відмовився прийняти благодійний човен, який перевозив понад 600 здебільшого африканських мігрантів до в Італії. Зрештою, Іспанія прийняла човна, а Сальвіні сказав, що Італія більше не буде автоматично приймати човни з мігрантами, які в останні роки використовували Лівію як трамплін для пошуку більш заможного і безпечного життя в Європі.

Заступник прем'єр-міністра Італії і глава МВС Сальвіні раніше заявив, що Італія та Сицилія не можуть бути "європейським табором біженців".

Повідомляють Новини європейської України
Категорія: Новини Європейського Союзу | Переглядів: 715 | Додав: adminA | Теги: новий уряд Італії, неіталійці, перепис громад ромів | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]