Чт, 2024-03-28, 23:48
Головна Реєстрація RSS
Вітаю Вас, Гість
Новини минулих днів

16:33
Щоб вилікувати хлопчиків від гомосексуалізму, католицька церква Голандії їх каструвала
Інші останні Новини Європейського Союзу

Щонайменше 11 хлопчиків піддалися кастрації за розпорядженням голландської католицької церкви в 50-х роках минулого століття. Таким чином церква намагалася "вилікувати" їх від гомосексуалізму, показало журналістське розслідування, повідомляє Бі-Бі-Сі.

Один молодий чоловік був кастрований в 1956 році після того, як розповів поліції, що його зґвалтував священик, повідомляє газета NRC Handelsblad.

Міністерство юстиції зараз розслідує роль, яку відігравала влади в цьому скандалі.

В минулому році перевірка розкрила факти сексуального насильства над тисячами дітей в голландських католицьких установах з 1945 року.

Голландські парламентарі закликають провести ретельне розслідування після останньої газетної публікації.

Хенку Хетуісу, учневі католицької школи-інтернату, в 1956 році було 18 років. Саме тоді він розповів в поліції, що його зґвалтував монах. Католицькі священики розпорядилися каструвати Хенка, пояснюючи своє рішення тим, що це "вилікує" його від гомосексуалізму, пише газета.

Згідно видання, не менше десяти учнів цієї ж школи також були кастровані. Хенк Хетуіс загинув в автокатастрофі в 1958 році.

Міністр юстиції Нідерландів Іво Опстелтен назвав звинувачення, висунуті проти церкви, дуже серйозними і шокуючими, і заявив, що займеться розслідуванням ролі голландського уряду в цих подіях.

Голландська католицька церква заявила про готовність співпрацювати зі слідством, щоб встановити правдивість повідомлень в ЗМІ, передає агентство Рейтер.

В минулому році створена комісія встановила, що керівництву католицької церкви не вдалося впоратися з широко поширеним насильством над дітьми в школах, семінаріях та дитячих будинках.

Комісія, очолювана колишнім міністром Вімом Деетманом, виявила десятки тисяч випадків, коли діти піддавалися насильству - від неналежних тілесних дотиків до згвалтування.

Комісія засудила церкву за спроби приховати ці факти від громадськості, а також саму культуру замовчування.

NRC Handelsdad пише, що скарги про кастрацію були отримані комісією в 2010 році. Голландські парламентарі мають намір провести слухання з членами комісії і запитати у її голови, чому інформація про випадки кастрації не потрапила до звіту комісії.

Повідомляють Новини європейської України
Категорія: Новини Європейського Союзу | Переглядів: 1239 | Додав: nowyny | Теги: Голандія, гомосексуалізм, каструвала, католицька церква | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]