Вт, 2024-04-23, 15:09
Головна Реєстрація RSS
Вітаю Вас, Гість
Новини минулих днів

15:53
Щоб зберегти сім'ю, в Ізраїлі пропонують заводити коханку. Для зручності вона може жити разом з чоловіком і дружиною
Інші останні Новини світу
Голова рабинатського суду Єрусалиму рабин Еліягу Абарджіль опублікував нову галахічну постанову, що дозволяє чоловікові в особливих випадках заводити наложницю (פילגש).

У розділі своєї нової книги "Діброт Еліягу" ("Заповіді Еліягу"), присвяченій створенню сім'ї, рабин Абарджіль пише, що якщо жінка не може або не хоче заводити дітей, а також не згодна дати чоловікові розлучення, вона заважає йому будувати сім'ю і продовжувати свій рід. В такому випадку, на думку рабина, чоловік має право завести собі наложницю (утриманку, постійну коханку), пише NEWSru.co.il.

Релігійний діяч стверджує, що такий крок не буде суперечити галасі, оскільки створення сім'ї є однією з найважливіших заповідей юдаїзму. Більш того, згідно з новою постановою, немає ніяких проблем в тому, щоб коханка жила в одній квартирі з чоловіком і дружиною.

Як повідомляє газета "Ісраель а-Йом", рабин Абарджіль дозволив завести постійну коханку голові однієї з вищих єшив Єрусалима, дружина якого не могла мати дітей.

Видання зазначає, що рабин Абарджіль є одним з найбільш впливових рабинів сефардських євреїв і претендентом на посаду головного сефардського рабина Ізраїлю. Серед виданих ним галахічних постанов - заборона на перегляд реаліті-шоу, заборона на обіймання на кладовищі, визнання недійсними шлюбів, укладених в Ефіопії, заборона слухати спів геїв, заборона на носіння жінками одягу червоного кольору, заборона на біржові спекуляції тощо.

Зазначимо, що у березні наприкінці минулого тижня в Торонто, на прилавку книжкового магазину Islamic Books and Souvenirs виявлено 160-сторінкову книжку "Подарунок мусульманській парі" (A Gift for Muslim Couple), видану в Делі.

Праця професора Молаві Ашрафа Алі Танві, чия думка з питань ісламських традицій і способу життя вважається в мусульманському світі дуже авторитетною, покликана розкрити перед молодим мусульманином секрети подружнього життя. У книзі детально розглядаються способи контролю над дружиною, а також варіанти погроз на її адресу і методи фізичного насильства.


Повідомляють Новини європейської України
Категорія: Новини світу | Переглядів: 999 | Додав: adminA | Теги: зберегти сім'ю, Ізраїлі, коханку, жити разом | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]