Пт, 2024-04-19, 12:33
Головна Реєстрація RSS
Вітаю Вас, Гість
Новини минулих днів

21:10
Щодо шляху України до НАТО Порошенко розповів анекдот
Інші останні Новини про співпрацю України з ЄС

Президент України Петро Порошенко не став коментувати свою ініціативу про переговори з Альянсом щодо надання Україні Плану дій щодо членства в НАТО, але запевнив, що вважає вступ до Альянсу метою нашої держави.

Про це він заявив, відповідаючи на запитання "Європейської правди" після завершення саміту НАТО.

Як відомо, в липні минулого року Порошенко пообіцяв розпочати консультації з Альянсом про те, що має виконати Україна для отримання плану дій щодо членства. Згодом він офіційно звернувся до Альянсу із листом з цього приводу. Однак зараз президент уникнув відповіді про потребу у проведенні таких консультацій. Із його відповіді виходить, що Україна нині концентрується на реформах, а не на отриманні статусу ПДЧ.

"Членство в НАТО є однозначною метою України. Та для цього нам потрібно робити свою домашню роботу, проводити реформи", - пояснив він.

"Є такий анекдот: господь, чого ти не даєш мені виграти в лотерею? І господь відповів: то купи лотерейний білет. От зараз ми, Україна, маємо купити такий білет: виконати свою частину роботи", - додав президент.

Порошенко додав, що на Брюссельському саміті 2018 року ставив за мету офіційне визнання прагнень України досягти членства в Альянсі, яке зрештою увійшло до рішення саміту.

"Моя мета як президента і як головнокомандуючого – це членство в НАТО. А мета конкретно на цьому саміті – підтвердження перспективи членства. І це було досягнуто", - заявив він.

Повідомляють Новини європейської України
Категорія: Новини про співпрацю України з ЄС | Переглядів: 888 | Додав: adminA | Теги: НАТО, анекдот, Порошенко, шлях України | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]