Пт, 2024-03-29, 11:56
Головна Реєстрація RSS
Вітаю Вас, Гість
Новини минулих днів

12:45
Щодо українського закону про освіту трагедію з резолюції ПАРЄ робити не варто - Ар'єв
Інші останні Новини про співпрацю України з ЄС

Глава делегації українського парламенту в ПАРЄ Володимир Ар'єв заявив, що резолюція Асамблеї щодо українського закону про освіту не зобов'язує робити жодних кроків до висновків Венеціанської комісії та не є трагедією для України.

Про це він заявив  журналістам після голосування за відповідну резолюцію, повідомляє "Інтерфакс-Україна".

"Резолюція - суто політичний момент. Вона не вимагає від України робити якісь конкретні кроки. Єдине, що там є рекомендація Україні імплементувати результати експертизи Венеціанської комісії.

З правової точки зору для України після доповіді нічого не змінилося. Чекаємо на висновки Венеціанської комісії", - сказав він.

Ар'єв зазначив, що Україна не була проти згадки такої рекомендації в тексті резолюції, Київ заявляв про готовність внести зміни до закону на підставі висновків Венеціанської комісії.

"Я вважаю, що з цього трагедію робити точно не потрібно", - додав він.

За словами глави української делегації, і в резолюції, і під час виступу членів ПАРЄ підтримали те, що українська сторона добровільно відправила текст закону на аналіз до Венеціанської комісії.

"Я вважаю, що сама спроба цього репорту була політичною", - наголосив депутат.

Як повідомлялося, ПАРЄ провела термінові дебати щодо ухваленого в Україні закону "Про освіту", зокрема за ст. 7, що стосується мови викладання, за результатами яких прийняла резолюцію з рекомендаціями для України.

Повідомляють Новини європейської України
Категорія: Новини про співпрацю України з ЄС | Переглядів: 694 | Додав: adminA | Теги: український закон, Ар'єв, освіта, резолюція ПАРЄ | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]