Чт, 2024-04-18, 11:40
Головна Реєстрація RSS
Вітаю Вас, Гість
Новини минулих днів

16:29
Щодо умов коаліційних переговорів Меркель тисне на партію Шульца
Інші останні Новини Європейського Союзу

Канцлер Німеччини Ангела Меркель тисне на потенційних партнерів в урядовій коаліції - Соціал-демократичну партію Німеччини (СДПН) щодо повторного формування так званої великої коаліції.

Про це повідомляє Deutsche Welle.

Меркель наголосила, що переговори з СДПН будуть вестися лише щодо формування великої коаліції і відхилила модель уряду меншості, яку поки що не виключають у керівництві соціал-демократів, адже участь у коаліції з ХДС досі є надзвичайно спірним питанням у лавах СДПН.

Меркель виділила дві головні запоруки успіху майбутніх переговорів. Йдеться насамперед про "єдність у певних істотних питаннях".

Крім того, на думку Меркель, переговори повинні завершитися угодою про те, що створюється "стабільний уряд" і не буде голосувань "більшістю, що змінюється". "Це - наша позиція, з якою ми йдемо на попередні переговори", - сказала Меркель.

ЗМІ повідомили, що керівництво соціал-демократів у разі успішних перемовин про створення коаліції прагне закріпити за собою у майбутньому німецькому уряді посаду міністра фінансів.

Міністерство фінансів ФРН з 2009 року залишалося за ХДС. Утім, Вольфганга Шойбле, який очолював це відомство, нещодавно було обрано головою Бундестагу.

Повідомляють Новини європейської України
Категорія: Новини Європейського Союзу | Переглядів: 648 | Додав: adminA | Теги: партія Шульца, коаліційні переговори, Меркель | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]