Ср, 2024-04-24, 14:28
Головна Реєстрація RSS
Вітаю Вас, Гість
Новини минулих днів

21:47
Щодо відмови від переходу на літній час в ЄС проводять опитування
Інші останні Новини Європейського Союзу

Європейська комісія розпочала опитування, щоб з'ясувати думку мешканців країн Євросоюзу про можливу відмову від переходу на зимовий і літній час.

Про це йдеться в повідомленні на сайті Єврокомісії.

Європейським громадянам і зацікавленим сторонам пропонується поділитися своїми думками з цього питання, заповнивши до 16 серпня онлайн-форму.

"Це опитування є частиною оцінки директиви літнього часу ЄС, яку Комісія розпочала, щоб оцінити, чи слід змінювати правила. Воно проводиться слідом за голосуванням Європейського парламенту щодо резолюції про літній час в лютому 2018 року, а також у зв’язку з проханнями громадян і деяких держав-членів ЄС", - йдеться в повідомленні.

У резолюції Європарламенту, зокрема, вказується на те, що різні дослідження фіксують негативний вплив переходу на літній час на людське здоров’я.

Чинна директива про літній час набула чинності у 2001 році. Вона надає гармонізовану дату і час для початку і закінчення періоду дії літнього часу на території ЄС з метою допомогти внутрішнім ринкам функціонувати більш ефективно.

Повідомляють Новини європейської України
Категорія: Новини Європейського Союзу | Переглядів: 920 | Додав: adminA | Теги: перехід, відмова, опитування, літній час, ЄС | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]