Чт, 2024-04-25, 15:06
Головна Реєстрація RSS
Вітаю Вас, Гість
Новини минулих днів

11:47
Щорічну премію "Українська книжка року" президент присудив трьом виданням
Інші останні Культурні новини

Президент України Петро Порошенко присудив щорічну премію "Українська книжка року" трьом виданням.

Відповідний указ №361/2015 розміщено на сайті глави держави.

Так, щорічна премія президента "Українська книжка року" у номінації "За видатні досягнення у галузі художньої літератури" присуджено трилогії "Самотність пророка, або Добрий Ангел Івана Франка: Роман-есей", "Поет і владика: Роман-есей", "Доктор і Професор, або На шляху поступу: Роман-есей".

Також премію присуджено книжковому виданню "Вулицями старого Києва" у номінації "За вагомий внесок у розвиток українознавства" та книжковому виданню "З Божого саду. Рослини і тварини у Святому письмі" у номінації "За сприяння у вихованні підростаючого покоління".

Крім того, Порошенко присвоїв звання лауреата премії президента "Українська книжка року" Леву Різнику – автору трилогії "Самотність пророка, або Добрий Ангел Івана Франка: Роман-есей", "Поет і владика: Роман-есей", "Доктор і Професор, або На шляху поступу: Роман-есей" та державному підприємству "Всеукраїнське спеціалізоване видавництво "Світ".

Також лауреатами премії стали: автор Ольга Друг та видавництво "Світ" за книжкове видання "Вулицями старого Києва"; автор Андрій Топачевський та національне видавництво дитячої літератури "Веселка" - за видання "3 Божого саду. Рослини і тварини у Святому письмі".

Раніше в Києві нагородили переможців міжнародного літературного конкурсу "Коронація слова". 30 тисяч гривень і корону - головні нагороди конкурсу "Гранд Коронація" - отримала львівська письменниця Галина Вдовиченко за її роман "Маріупольський процес".

Повідомляють Новини європейської України
Категорія: Культурні новини | Переглядів: 862 | Додав: adminA | Теги: три видання, щорічна премія Українська книжка ро, президент | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]