Пт, 2024-03-29, 15:31
Головна Реєстрація RSS
Вітаю Вас, Гість
Новини минулих днів

12:36
Шістьох депутатів грецький парламент позбавив недоторканності
Інші останні Новини Європейського Союзу
Грецькі парламентарі проголосували в середу, 16 жовтня, за позбавлення депутатської недоторканності шести депутатів від ультраправої партії "Золота зоря", повідомляє РІА "Новости" з посиланням на агентство Франс Прес.

Влада Греції розслідує діяльність ультраправої партії після того, як члени її відділення вбили музиканта-антифашиста. Міністр громадського порядку звернувся до Верховного суду з проханням визнати партію злочинною організацією. Раніше були заарештовані два керівника партії і один депутат, ще трьох депутатів суд відпустив під підписку про невиїзд.

Слідчі звернулися до парламенту з проханням зняти імунітет з депутатів Йоргоса Герменіса, Панайотіса Іліопулоса і Статіса Букураса за звинуваченням в участі і керівництві злочинною організацією з метою повалення режиму. Комітет рекомендував також зняти імунітет з Іліаса Касідіаріса, Іліаса Панайотароса і Хрісоволадіса Алексопулоса за різні правопорушення.

Раніше повідомлялось, що на членів та прихильників партії "Золотий світанок" почалися облави в кінці вересня 2013 року. Формальним приводом для цього стало вбивство 34-річного реп-музиканта з антифашистських кіл Павлоса Фіссаса (Pavlos Fyssas), що виступав під псевдонімом Killah P. Він загинув у бійці з прихильниками "Золотого світанку", що трапилася в ніч на 18 вересня.

Повідомляють Новини європейської України
Категорія: Новини Європейського Союзу | Переглядів: 884 | Додав: adminA | Теги: грецький парламент позбавив недотор | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]