Пт, 2024-04-19, 00:23
Головна Реєстрація RSS
Вітаю Вас, Гість
Новини минулих днів

19:32
Шкідливі звички віднімають до півгодини життя щодня
Інші останні Новини Європейського Союзу

Британські науковці встановили, що зловживання шкідливою їжею, алкоголем, переглядом телевізора, а також куріння може віднімати до півгодини життя кожного дня, передає РИА "Новости".

Дослідження проводилося під керівництвом професора статистики Кембриджського університету доктора Девіда Спіджелхелтера. Науковець шукав простий спосіб оцінити вплив повсякденних звичок на очікувану тривалість життя.

Як базис дослідження використовувалася концепція швидкого або сповільненого старіння. Спіджелхелтер перевів уплив шкідливих звичок у "мікрожиття", що дорівнює 30 хвилинам очікуваної тривалості життя.

Під час дослідження було встановлено, що "мікрожиття" може бути втрачене через дві сигарети на день, один з'їдений бургер, п'ять кілограмів зайвої ваги, вживання двох або трьох доз алкоголю на день, перегляду телевізора протягом двох годин.

З іншого боку, можна заробити додаткові "мікрожиття", якщо не вживати більше однієї дози алкоголю на день, їсти переважно овочі і фрукти, займатися спортом, приймати препарати, що знижують рівень холестерину в організмі.

Демографічні фактори і вплив довкілля, на думку науковця, можна також оцінити у "мікрожитті". Науковець зазначає, що потрібні більш докладні дослідження, щоб оцінити вплив кожної шкідливої звички на тривалість життя.

Загалом, для здорового способу життя і активного довголіття потрібні лише чотири звички: відмова від куріння, щоденне споживання овочів і фруктів, дотримання оптимальної ваги і невеликі фізичні навантаження до 2,5 години на тиждень.

Зазначимо, людський мозок має гігантський потенціал і здатний зберігати вічну молодість, свідчать останні наукові дослідження. Дослідники з американського Університету Чикаго встановили, що за певних умов, включаючи здоровий спосіб життя, люди старші за 70 років здатні мислити і запам'ятовувати також швидко або навіть швидше, ніж тридцятирічні.

Раніше британські науковці встановили, що щасливі і позитивно налаштовані люди живуть довше. Про це стало відомо з висновків фахівців з Лондонського університетського коледжу. Протягом 5 років дослідники спостерігали за життям 4 тисяч осіб у віці 52-79 років. Виявилося, що у групі тих, хто казав, що більш-менш задоволений життям, ймовірність передчасної смерті була нижчою на 35%".

Повідомляють Новини європейської України
Категорія: Новини Європейського Союзу | Переглядів: 1185 | Додав: nowyny | Теги: Шкідливі звички | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]