Чт, 2024-03-28, 21:41
Головна Реєстрація RSS
Вітаю Вас, Гість
Новини минулих днів

09:03
Шокували Європарламент двома доповідями про агресію Кремля
Інші останні Новини Європейського Союзу

У Європейському парламенті на конференції 5 квітня представили звіти "Російські воєнні злочини на сході України" і "28 заручників Кремля". Розповісти про ситуацію на Донбасі до Брюсселя приїхали не лише правозахисники, а й постраждалі, повідомляє "Радіо Свобода".

"Сам по собі звіт є приголомшливим. Він про тортури, про вбивства, про знущання над людьми. Жінка, що свідчила тут сьогодні ввечері, не була б тут, якби її не сфотографували два британських журналісти. Вони таким чином врятували їй життя", – поділився враженнями депутат Європейського парламенту Марк Демесмакер.

Доповіді є результатом спільної роботи правозахисників, української місії в Європейському Союзі і депутатів Європарламенту. Фахівці збирали інформацію з першоджерел та розмовляли зі свідками.

У звіті "28 заручників кремля" правозахисники зібрали історії українців, що із політичних мотивів були ув’язнені у Росії та анексованому Криму. Окрім української громадянки Надії Савченко, у російських в’язницях утримують десятки інших громадян України.

"Єдина їхня провина – вони опинилися у неправильному місці у неправильний час", – каже голова фундації "Відкритий діалог" Людмила Козловська. – Один з в’язнів – 74-річний чоловік, який спілкувався із членами своєї родини з України. Це була єдина його провина. Але його відправили у так званий "Новий ГУЛАГ".

Правозахисники наголошують, що до ув’язнених громадян України застосовують тортури, часто не надають доступу до медичної допомоги та адвокатської підтримки. Їм також не дозволяють спілкуватися з родичами.

Після слухань у Європарламенті обидва звіти представлять у національних парламентах низки європейських держав. Також доповіді планують передати до Міжнародного кримінального суду у Гаазі.

Нагадаємо, згідно з даними ООН, внаслідок військових дій на Донбасі загинуло понад 9 тис. осіб, ще понад 20 тис. є постраждалими. 

Повідомляють Новини європейської України
Категорія: Новини Європейського Союзу | Переглядів: 768 | Додав: adminA | Теги: агресія Кремля, шок, європарламент, дві доповіді | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]