Чт, 2024-03-28, 16:51
Головна Реєстрація RSS
Вітаю Вас, Гість
Новини минулих днів

14:02
Штаб АТО: інтенсивність вогню, як у серпні 2015 року. ВІДЕО
Інші останні Надзвичайні новини

За минулу добу в зоні проведення антитерористичної операції на Донбасі один український військовослужбовець загинув, ще одинадцятьох було поранено. Про це сьогодні, 23 червня, на брифінгу повідомив спікер Адміністрації президента України з питань АТО Олександр Мотузяник.

"Цих незворотних втрат ми зазнали в усіх напрямках у результаті ворожих обстрілів", - повідомив він.

Мотузяник поінформував, що обстановка в зоні проведення АТО різко загострилася, противник випустив по позиціях українських військових 300 мінометних і 160 артилерійських снарядів.

"Уже можна з упевненістю сказати, що на сьогодні інтенсивність вогню можна порівняти з обстановкою станом на серпень 2015 року", - сказав спікер АП.

Мотузяник зазначив, що на луганському напрямі обстріли з боку НЗФ зафіксовано лише в Попаснянському районі. Загалом на цьому напрямі вчинено вісім обстрілів.

Найскладнішою ситуація залишається на донецькому напрямку, противник вів вогонь від Зайцевого до донецького аеропорту. "Бойовики застосували все озброєння, окрім РСЗВ. Обстріли мали місце здебільшого в темний час доби, із застосуванням важкого озброєння", - зазначив спікер АП.

Основними гарячими точками були околиці Горлівки, Авдіївки та Пісків. Загалом на донецькому напрямі мали місце 22 обстріли, практично всі із застосуванням важкого озброєння.

На маріупольському напрямку обстріл також вівся на всій лінії фронту, НЗФ застосували міномети в Таранчуку, Талаківці, Широкиному, ворожий снайпер також працював у Мар’їнці.

За добу в зоні проведення АТО зафіксовано сім прольотів БПЛА противника.

Нагадаємо, 15 червня міністр оборони України Степан Полторак заявив, що ситуація на сході України має тенденцію до загострення.

Також українські військові розповіли, як окупанти маніпулюють режимом тиші.

Повідомляють Новини європейської України
Категорія: Надзвичайні новини | Переглядів: 749 | Додав: adminA | Теги: штаб АТО, серпень 2015 року, інтенсивність вогню | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]