Вт, 2024-04-23, 18:16
Головна Реєстрація RSS
Вітаю Вас, Гість
Новини минулих днів

11:05
Штаб АТО - майже половина окупованого Донбасу закрита для патрулювання ОБСЄ
Інші останні Новини з регіонів України

Майже половина підконтрольної сепаратистам території Донбасу закрита для патрулювання представниками місії ОБСЄ. Про це повідомляється на сторінці прес-центру АТО у Facebook.

"Як неодноразово повідомляло керівництво СММ ОБСЄ, є значні проблеми з вільним пересуванням патрулів ОБСЄ на території, яка тимчасово контролюється бойовикам. Влада ОРДО і ОРЛО повністю блокує доступ спостерігачів до ділянки російсько-українського кордону в районах Луганської та Донецької областей, а 46% території, яка контролюється бойовиками, практично закрито для патрулювання представниками СММ ОБСЄ", - йдеться в повідомленні.

Як наголошується, на пункті пропуску Майорського в Донецькій області вчора відбулася виїзна зустріч керівництва української сторони СЦКК на чолі з генерал-майором Борисом Кременецьким із заступником керівника місії ОБСЄ Олександром Хугом та представниками Донецького і Краматорського офісів СММ ОБСЄ.

У ході зустрічі Хуг зазначив, що інформація про нібито перешкоджання діяльності місії з боку ЗСУ, яку поширили деякі ЗМІ з посиланням на його виступ у Горлівці, не відповідає дійсності.

"Ця фраза була вирвана з контексту", - зазначив Хуг.

У свою чергу, представники краматорського офісу СММ ОБСЄ підтвердили відсутність проблем, пов'язаних з доступом інспекторам місії на контрольовану ЗСУ територію.

"На підконтрольній Україні території, принаймні в зоні відповідальності краматорської групи, жодних істотних перешкод, що заважають роботі місії, не виникає. Всі питання, пов'язані з допуском патрулів СММ ОБСЄ, у разі потреби вирішуються на місцях в робочому порядку", - повідомив керівник краматорського офісу Савчук.

Раніше Хуг повідомляв, що бойовики терористичної організації "ДНР" загрожують вбити спостерігачів ОБСЄ в разі повернення їх у селище Безіменне Новоазовського району Донецької області. При цьому він заявив, що з боку "ЛНР" і "ДНР" продовжують звучати суперечливі вимоги до інструкторів ОБСЄ: з одного боку бойовики публічно критикують місію, що вона не відправляє достатню кількість патрулів, а з іншого боку - вони самі відмовляють інструкторам в доступі в певні місця для ознайомлення і спостереження за ситуацією.

Повідомляють Новини європейської України
Категорія: Новини з регіонів України | Переглядів: 863 | Додав: adminA | Теги: штаб АТО, патрулювання ОБСЄ, половина окупованого Донбасу | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]