Чт, 2024-04-25, 23:18
Головна Реєстрація RSS
Вітаю Вас, Гість
Новини минулих днів

13:28
Штаб - Кремль перекидає на Донбас нові підрозділи ЗС РФ, бо місцеві воювати не хочуть. ВІДЕО
Інші останні Надзвичайні новини

За останню добу в зоні АТО одного українського військовослужбовця було поранено, загиблих немає.

Про це у середу 31 грудня повідомив на брифінгу речник Антитерористичної операції Андрій Лисенко.

За його словами, за останню добу ситуація у зоні АТО принципово не змінилася.

"Зафіксовані факти застосування терористами важкого озброєння. Водночас, за уточненою інформацією, ніч у зоні АТО пройшла спокійно, після опівночі не було зафіксовано жодного обстрілу позицій військових", - сказав Лисенко.

Бойовики нарощують сили, перекидаючи нові підрозділи до лінії розмежування в районі Донецька, Дебальцевого, Первомайська, Стаханова та Сєверодонецька.

За даними розвідки, відбувається як ротація, так і прибуття нових підрозділів ЗС РФ до Донецька та інших населених пунктів. Частина з них екіпіровані під бойовиків "ДНР".

Лисенко також повідомив, що місцеві мешканці не дуже охоче вступають до лав бойовиків.

Як зазначили у штабі, сили антитерористичної операції в новорічну ніч будуть нести службу в повній бойовій готовності.

"У новорічну ніч особовий склад буде нести чергування посиленим складом і в повній готовності до будь-яких подарунків "з того боку", - йдеться в повідомленні.

Батальйон "ОУН": сили АТО в с. Пєски залишилися без вогневої підтримки артилерії, бойовики продовжують атаки

Сили антитерористичної операції в районі с. Пєски залишилися без вогневої підтримки артилерії, що дозволяє бойовикам підходити і атакувати їх позиції з близької відстані.

Про це повідомляє прес-служба добровольчого батальйону "ОУН".

"У зв'язку з введенням перемир'я і так званого режиму припинення вогню, підрозділи, дислоковані в Пєсках, фактично залишилися один на один з ворогом, без вогневої підтримки з боку нашої артилерії. Це фактично відкрило дорогу диверсійних груп сепаратистів підходити практично впритул до наших позицій на прямий вогневої контакт", - написав у своєму Facebook заступник командира батальйону "ОУН" Борис Гуменюк.

При цьому він підкреслив, що "так складно, як зараз, у Пєсках не було ніколи".

Нагадаємо, сьогодні вранці штаб АТО спростував інформацію про бої в с. Пєски. При цьому за попередній день там загинуло троє українських військових.

Раніше повідомлялося, що за інформацією групи "Інформаційний опір", підрозділи бойовиків, що брали участь в останніх атаках на позиції українських військ біля Донецького летовища, залишивши на "передовій" прикриття, відійшли углиб своїх позицій. Раніше російсько-терористичні війська протягом двох діб намагалися прорватися в тил позицій українських військ, до н.п. Опитне і до донецької кільцевої дороги, щоб примусити українських вояків відступити.

Повідомляють Новини європейської України
Категорія: Надзвичайні новини | Переглядів: 842 | Додав: adminA | Теги: Донбас, кремль, штаб, ЗС РФ, місцеві. ВІДЕО | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]