Чт, 2024-03-28, 13:50
Головна Реєстрація RSS
Вітаю Вас, Гість
Новини минулих днів

13:31
Шторм "Ксав'єр" обрушився на Європу: є загиблі, перебої зі світлом і транспортом
Інші останні Новини Європейського Союзу
Відразу на декілька країн Європи обрушився шторм "Ксав'єр", що прийшов з боку Гренландії. Циклон пройшов над Великобританією і вже добрався до північних територій Німеччини. Як очікують синоптики, в п'ятницю, 6 грудня, його фронт зрушиться на північний захід ФРН, пройде по німецькому узбережжю Балтійського моря і попрямує у бік Скандинавії та Балтики. "Ксав'єр" став наступним після шторму "Святий Юда", що пронісся в жовтні, передає РИА "Новости".

В результаті розгулу стихії у Великобританії і Данії загинули три людини (за іншою інформацією, чотири). Напередодні шторм вдарив по Шотландії і частини Англії, сила вітру досягала 225 км на годину.

Понад 100 тисяч будинків залишилися без електрики по всій Великобританії, у тому числі 80 тисяч в Шотландії. Нафтовидобувні компанії евакуювали персонал з деяких платформ в Північному морі. У четвер вранці через сміття на рейках було скасовано всі потяги. Влада попередила про загрозу повеней і рекомендувала евакуюватися 15 тисяч жителям східних районів узбережжя.

Виникли перебої з залізничним- і авіасполученням. Повідомляється і про інші наслідки шторму - зірвані дахи, перекинути машини і підтоплення, передає ИТАР-ТАСС.

Метеорологи попереджають, що нинішній удар стихії може бути найбільш руйнівним за останні роки. Прем'єр-міністр Великобританії Девід Кемерон вже провів два позачергових засідання уряду, на яких обговорювалася стратегія подолання наслідків урагану і захисту від нових ударів стихії.

"Ксав'єр" ударив також по північних регіонах Німеччини та по федеральним землям в центрі країни. Гамбург готується до удару стихії, який, за прогнозом синоптиків, може стати настільки ж потужним, як ураган і повінь в місті в 1962 році, коли загинули 315 людей. З 377 літаків, які повинні були приземлитися або злетіти з аеропорту Гамбурга в четвер, 120 були скасовані або перенесені через сильний вітер. Вже затоплено деякі райони міста, а жителям радять не виходити на вулицю.

Не оминув "Ксав'єр" і Данію. Напередодні був закритий міст, що з'єднує країну з південною частиною Швеції (деякі залізничні гілки на півдні Швеції були також закриті).

Бельгійці тим часом зіткнулися з першими наслідками шторму і готуються до його піку, очікуваному в п'ятницю. В Антверпені три людини в четвер ввечері отримали легкі поранення від шматків зірваної вітром покрівлі будинків. У Брюсселі також без важких наслідків постраждала жінка від дерева, що впало на укриття автобусної зупинки.

Негода вирує і в США. Через циклон влада ряду штатів, в тому числі Оклахоми, Теннессі і Арканзасу, оголосили в четвер про введення режиму надзвичайного стану.

Нагадаємо, що шквальний вітер обрушився на Європу на початку 2012 року і завдав чимало шкоди континентальній Європі. Крім того, під час католицького Різдва-2011 на Північну Європа обрушився потужний ураган "Дагмар". Ураган "Дагмар" став найсильнішим ураганом за останні 30 років.

Повідомляють Новини європейської України
Категорія: Новини Європейського Союзу | Переглядів: 873 | Додав: adminA | Теги: світлом, загиблі, перебої, шторм Ксав'єр, Європу | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]