Чт, 2024-04-18, 22:49
Головна Реєстрація RSS
Вітаю Вас, Гість
Новини минулих днів

12:55
Штурмують міськраду Харкова противники "мовного закону"
Інші останні Політичні новини
Учасники акції протесту проти "мовного закону" в Харкові намагаються прорватися в будівлю міськради. Як передає " Інтерфакс-Україна", міліція не пускає протестувальників, перед входом в будівлю виникла бійка.

Учасники акції скандують: "Банду - геть!".

В акції беруть участь близько 100 осіб, серед них - представники "Батьківщина" та ВО "Свобода".

Закон про основи мовної політики, який діє вже два тижні, восени таки буде змінений. Як розповів один з його авторів, нардеп-"регіонал" Вадим Колесніченко, він разом зі своїм колегою Сергієм Ківаловим вніс пропозицію про ряд правок. Пропозиції передані комісії, яку очолює віце-прем'єр Раїса Богатирьова і яка повинна підготувати проект зміни закону.

Як повідомлялося, 3 липня Верховна Рада Україна ухвалила ініційований Партією регіонів законопроект "Про засади державної мовної політики". Законопроект зміцнює позиції російської мови та мов інших національних меншин у регіонах, де частка носіїв таких мов у загальній масі населення становить 10% і вище.

Відразу після голосування по всій Україні почалися акції протесту проти цього закону. Ухвалення документа загострило політичну ситуацію в країні.

Зазначимо, "мовний закон" набув чинності 10 серпня. Російській мові вже надала статус регіональної - Одеські міська та обласна ради, Запорізька, Луганська, Дніпропетровська, Херсонська та Донецька обласні ради, а також Севастопольська міська рада.


Повідомляють Новини європейської України
Категорія: Політичні новини | Переглядів: 964 | Додав: adminA | Теги: міськраду Харкова, противники мовного закону | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]