Сб, 2024-04-20, 15:51
Головна Реєстрація RSS
Вітаю Вас, Гість
Новини минулих днів

15:52
Шухевичу та Бандері у США встановили пам’ятники
Інші останні Українці в світі
У США на території літнього табору Спілки української молоді "Бескид", що в містечку Барабу (штат Вісконсин), відкрили і посвятили чотири пам’ятники українським героям. Про це повідомляє прес-служба СУМ.

Погруддя українських героїв – Симона Петлюри, Євгена Коновальця, Романа Шухевича та Степана Бандери – встановили на тлі емблеми СУМу, у мальовничій місцині біля водоспаду.

Також відновили пам’ятник на честь проголошення Акту відновлення Української Держави 30 червня 1941 року.

Голова осередку СУМ ім. М. Павлушкова Павло Бандрівський на відкритті пам’ятників зауважив: "Понад два роки тому, готуючись до святкувань 50-ліття нашої оселі, ми загорілися бажанням встановити саме тут ці пам’ятники і таким чином вшанувати пам’ять тих, на чиїх ідеях створювалася Спілка Української Молоді. Моє покоління, "сумівці" старші за віком та молодші, виховуючись в СУМі, добре знають, що заснували нашу організацію члени Організації Українських Націоналістів. Вони поставили перед молоддю завдання – служити Богові та Україні".

Як зазначив Бандрівський, мета встановлення пам’ятників, "щоби наші діти, які таборують на оселі "Бескид", знали своїх героїв, щоб їхнє життя було для них взірцем служіння своєму народові".

"Особливо важливо, щоби покоління українців, народжене під совєтською тоталітарною системою, знало правдиву історію України", – наголосив голова осередку СУМ.

Як повідомлялось, у грудні минулого року в Литві відкрили меморіальну дошку Євгенові Коновальцю.


Повідомляють Новини європейської України
Категорія: Українці в світі | Переглядів: 905 | Додав: adminA | Теги: США, пам’ятники, Шухевичу та Бандері | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]