Чт, 2024-03-28, 22:46
Головна Реєстрація RSS
Вітаю Вас, Гість
Новини минулих днів

09:34
Швейцарія - перша, Україна - нижче Сирії - рейтинг країн, у яких найкраще народитися на світ
Інші останні Економічні новини
Чверть століття тому, коли The Economist Intelligence Unit вперше склав рейтинг країн, що володіють найбільшим потенціалом у середньостроковій перспективі, США посідали почесне перше місце. Саме в цій країні слід було народитися всім тим, хто з'явився на світ у 1988 році: до досягнення зрілого віку, тобто, приблизно в наші дні, у них життя було б найкращим на планеті. За минулі роки розклад сил на політекономічній мапі світу істотно змінився, та й науковці додали точності своїм прогнозам. Тож жінкам, що збираються в 2013 році стати матерями, варто ознайомитися з новим рейтингом країн, пише NEWSru.com.

На першому місці перебуває хранитель заощаджень навіть складно уявити якої великої частини світових багатіїв і осередок європейської стабільності - Швейцарія. У першій десятці, до речі, європейських держав багато, але лише одна, яка входить в зону євро, - це Нідерланди, розташувалися на восьмому місці. Країни ж єврозони, які відчувають істотні економічні проблеми, розташовуються переважно в другому і третьому десятку. А ось третє, четверте і п'яте місця посідають, відповідно, Норвегія, Швеція і Данія.

Якщо ж у Скандинавії або біля підніжжя швейцарських Альп влаштуватися можливості поки що немає, то можна спробувати народити малюка в Австралії - вона на другому місці рейтингу. Шосте і сьоме місця у сусідів - Сингапуру й Нової Зеландії. На дев'ятому місці розташувалася Канада, а замикає ТОП-10 найбільш сприятливих для народження дитини країн Гонконг.

Дослідники зазначають, що за роки проведення даного дослідження їм вдалося істотно поліпшити методологію. У результаті тепер під час складання рейтингу одночасно враховується маса показників, як об'єктивних - наприклад, середній рівень доходу, так і суб'єктивні - оцінка самими резидентами ступеня свого задоволення від життя.

Отож гроші - це справді важлива умова для щастя, дійшли висновку дослідники, але й інші фактори відіграють важливу роль. Тому колишні лідери США цього разу виявилися лише на 16-му місці, поділивши його з "локомотивом ЄС" Німеччиною і пропустивши вперед Тайвань (14) і Бельгію (15). Також у другій десятці - Фінляндія (11), Ірландія (12), Австрія (13), ОАЕ (18), Південна Корея (19) і Ізраїль (20).

З колишніх країн соцблоку найбільш радісні перспективи, якщо вірити дослідникам The Economist, у Чехії (28, ділить місце з Іспанією), Словенії (32) і Польщі (33). З колись добрих сусідів по СРСР найкращі умови для майбутніх поколінь створили Естонія (44, на тому ж місці Венесуела), Латвія (48), Литва (57).

А ось в Росії The Economist дітей народжувати не радить - у неї аж 72-ге місце, між Індонезією і Сирією. Правда, Україна опинилася ще нижче - на 78-му місці, а решта колишніх радянських республік у рейтинг і зовсім не увійшли. Як не потрапила сюди половина країн "арабської весни": Туніс і Єгипет розташувалися на 59-му і 60-му місцях відповідно, а от Лівії та Ємену в рейтингу не виявилося. Причина проста: The Economist вважає, що "арабське літо" в цих країнах настане нескоро.

Де слід з'явитися на світ в 2013 році: 1. Швейцарія 2. Австралія 3. Норвегія 4. Швеція 5. Данія 6. Сингапур 7. Нова Зеландія 8. Нідерланди 9. Канада 10. Гонконг.

А от найкращою для бізнесу завдяки прозорому і стабільному бізнес-клімату та заохоченню підприємництва у цьому році стала Нова Зеландія.


Повідомляють Новини європейської України
Категорія: Економічні новини | Переглядів: 910 | Додав: adminA | Теги: Швейцарія, україна, нижче Сирії | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]