Пт, 2024-03-29, 03:28
Головна Реєстрація RSS
Вітаю Вас, Гість
Новини минулих днів

11:57
Сіамських близнят зі спільною печінкою і зрощеними серцями донецькі лікарі не зможуть розділити
Інші останні Медичні новини

Розділити cіамських близнюків, що народилися на Донеччині, неможливо. Так вирішив консиліум обласних медиків. Лікарі борються за життя немовляток уже п'яту добу, але визнають – шансів вижити у сестер обмаль, передає ТСН.

У них одна на двох печінка і зрощені сердечка. Імен у дівчаток немає – лікарі їх відрізняють по цифрах на голівках. Разом вони важать 4 кіло 200 грамів. Вони вже п'яту добу харчуються через зонд та дихають за допомогою апарата штучної вентиляції легенів.

40-річна мати двійнят Інна – сама з близнюків. Але раніше, каже, патологій у роду не було. Старших сина і доньку народила легко і в строк. Коли завагітніла третьою дитиною – до лікарні не квапилася.

"Я встала пізно на облік – 30 тижнів. Тому що зима, занесе дорогу, то автобуси не ходять, то грошей нема, то ще щось. Я якось не думала, вважала, все нормально буде", - зізнається вона.

Для обстеження близнюків неодноразово збирався медичний консиліум. Фахівці вирішили – розділяти дітей неможливо. Кажуть, ситуація настільки очевидна, що навіть звертатися по допомогу до закордонних медиків, які робили подібні операції, немає сенсу.

"На жаль, враховуючи важність численних вроджених вад розвитку, хірургічна корекція неможлива", - констатує лікар-реаніматолог Юлія Рогачова. Але скільки саме дітки зможуть прожити без операції, зі спільними органами, ніхто з лікарів прогнозувати не береться.

Повідомляють Новини європейської України
Категорія: Медичні новини | Переглядів: 1083 | Додав: admin | Теги: донеччина, cіамські близнюки | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]