Пт, 2024-04-19, 13:08
Головна Реєстрація RSS
Вітаю Вас, Гість
Новини минулих днів

14:34
Сікорський - Путін вважає демократизацію України загрозою своєї влади в Росії
Інші останні Новини України

 Росія хоче запобігти демократизації України, тому що у Москві вважають це загрозою для існування нинішньої системи влади РФ. Про це заявив міністр закордонних справ Польщі Радослав Сікорський під час форуму у Вроцлаві Wroclaw Global Forum, передає Укрінформ.

За його словами, Путін вважає демократизацію України загрозою для основ своєї влади у Росії.

"Якщо Україна стане європейською і матиме конкурентну економіку, то це буде небезпечний прецедент для самих росіян, оскільки вони тоді можуть визнати, що ця система є кращою за ту, в якій вони живуть",- підкреслив Сікорський.

Він також зазначив, що події в Україні "завершують певну епоху".

"Президент Путін сприймає Захід як сторону, яка хоче забрати частину території Росії. Натомість ми стоїмо на оборонних позиціях, захищаємо міжнародне право і непорушність кордонів", - підкреслив глава польської дипломатії.

Польський міністр також зауважив, що в деяких європейських країнах існує хибне бачення щодо можливості переконання Путіна у користі для Росії від асоціації Києва з Брюсселем.

"На мою думку, Росія виступає проти Угоди про асоціацію не тому, що не розуміє її, а навпаки, що дуже добре її розуміє. Путін знає, що після її підписання Україна замість бути частиною російського права стане частиною європейського права", - наголосив Сікорський.

На його переконання, президент Росії змусив країни Заходу обирати: чи вони хочуть бачити в Україні європейську демократію чи олігархічну модель на зразок Росії.

Зазначимо, Сікорський вважає, шо Росія не поверне Україні Крим, поки Путін буде президентом.

Повідомляють Новини європейської України
Категорія: Новини України | Переглядів: 806 | Додав: admin | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]