Пт, 2024-04-19, 20:56
Головна Реєстрація RSS
Вітаю Вас, Гість
Новини минулих днів

18:44
Сили АТО контратакують, бойовики задкують і зазнають втрат. ВІДЕО
Інші останні Надзвичайні новини

На Донеччині в районі міста Вуглегірськ (контролюється бойовиками з угрупування "ДНР",) сьогодні 29 червня ведуться бойові дії. Як повідомляють "Новости Донбасса" з посиланням на очевидців, з міста ведеться стрілянина в бік Світлодарська.

Вночі почалися бойові дії поблизу міста Дебальцевого, де за непідтвердженими даними, сили АТО взяли під свій контроль дві висоти в Логвинове, оточили Санжарівку і закріпилися в 2 кілометрах від Вуглегірська.

Телеканал ТСН.ua, посилаючись на власного кореспондента, повідомляє, що бойовики вранці 29 червня пішли в наступ в районі селища Луганське. Через те, що незаконні збройні формування підійшли близько, зав'язався ближній бій. Супротивника відтісняють військові 54-ї, 25-ї бригад і добровольці "Правого сектора".

В результаті бойовиків відсунули на 1,5 км. Повідомляється, що українським бійцям вдалося взяти один з опорних пунктів бойовиків, де було знищено цілий взвод. Але згодом був даний наказ залишити територію. Боєкомплект знайдений на пункті замінували і підірвали. Серед військових один загиблий і багато поранених. Також журналістам вдалося дізнатися подробиці загибелі одного з бойовиків, при якому військові знайшли документи. Чоловік, народжений в населеному пункті Українськ, був застрелений військовими після того, як в ближньому бою він кинув у бік військових гранату.

За попередніми даними, серед українських військових є один загиблий.

Координатор групи "Інформаційний спротив" Дмитро Тимчук на своїй сторінці у Facebook повідомив, що фіксується посилення підрозділів бойовиків в "стику" між "1-м АК ДНР" та "2-м АК ЛНР" в районі Світлодарської дуги.

За його словами, з Дебальцевого у бік н.п.Логвіново (Бахмутський район) було зафіксовано пересування колони військової техніки бойовиків (танки, БТР і БМП). Загальна кількість до 20 одиниць.

При цьому Тимчук звертає увагу, що в угрупованні "ЛНР" триває істерія з приводу нібито запланованого "широкомасштабного наступу українських військ": "У середовищі бойовиків і місцевих ЗМІ розганяються фантастичні" дані військової розвідки "про масове перекидання бойової техніки і озброєння сил АТО в Лисичанськ і Сєвєродонецьк, аж до тверджень про перекидання штурмової авіації і РСЗВ, а також "бригад найманців НАТО". Однак замість запланованої "консолідації та мобілізації" пропаганда "ЛНР" домагається зворотного ефекту: в рядах частин і підрозділів "2-го АК ЛНР" зазначається різке зростання дезертирів, особливо складна ситуація в цьому плані склалася у "2-ї окремої мотострілкової бригади народної міліції ЛНР", де на даний момент дезертирували більше 20 бойовиків".

Також Тимчук повідомив, що в районі Докучаєвська бойовики активно обладнають другу лінію оборони, а на позиції під Ясинувату було перекинуто дві "мотострілкові роти".

У групі "Інформаційні війська України", створеної при Міністерстві інформаційної політики, дали пояснення з приводу великого бою під Дебальцеве Донецької області, в результаті якого терористи втратили цілий взвод.

"2-й пункт Мінських угод вимагає від терористів негайно покинути позначену червоним територію. Вуглегірськ і Дебальцеве також повинні бути негайно звільнені. Тому будь-які заяви Росії або терористів про "порушення Мінських угод з боку ЗСУ" - це брехня", - написали в групі в соцмережі Facebook і опублікували мапу.

Ресурс "Четверта влада" зазначає, що бойовики з угруповання "ДНР" зазнають втрат і розповідають про успішний наступ українських військових. З посиланням на джерела сепаратистів йдеться про просування ЗСУ до Вуглегірська і взяття під понтроль військовими стратегічно важливих висот на підступах до міста. Там бойовики втратили до 6 чоловік убитими.

Як пишуть в соцмережах колишні командири терористів Ігор "Бєс" Безлер та Ігор "Стрєлков" Гіркін, які зараз знаходяться в Росії, а також підконтрольний "ДНРівцям" сайт "Донецьке агенство новин ", ЗСУ взяли в оточення Санжарівку, потім взяли висоти 216 і 220 під Логвинове "Грящєвські ставки" - близько 2,5-3 км до Вуглегірська, а в тимчасово окупованій Горлівці почалася паніка.

Водночас у прес-центрі сил Антитерористичної операції на сторінці у соцмережі Facebook інформують, що ситуація в районі проведення АТО ускладнилась, російські окупаційні війська не припиняють обстрілювати позиції Збройних Сил України. Впродовж середи 29 червня було зафіксовано 24 випадки відкриття вогню.

"Найгарячіше сьогодні було на Донецькому напрямку, де неподалік Луганського зранку та протягом дня ворог гатив з БМП, важких мінометів, танків та 122 мм артустановок. Важкі міномети супротивник використовував і по опорних пунктах у районі Троїцького, Новоселівки другої та Березового", - повідомили у штабі.

На Маріупольському напрямку по укріпленнях неподалік Широкиного, Старогнатівки та Талаківки російські окупанти вели вогонь зі стрілецької зброї та гранатометів, а поруч Новотроїцького окрім того ще й з мінометів калібру 120 мм.

"На Луганському напрямку опорні пункти наших військ поблизу Старого Айдару та Новоолександрівки ворог обстріляв зі стрілецької зброї та автоматичних гранатометів", - розповіли у прес-центі.

Як зазначили у штабі, українські воїни відкривали вогонь у відповідь на обстріли знахабнілих окупантів.

Нагадаємо, 28 червня в результаті операції українських розвідників взято в полон 8 бойовиків.

Раніше українські військові розповіли, як окупанти маніпулюють режимом тиші.

А в штабі АТО повідомили про посилення обстрілів. "Інтенсивність вогню можна порівняти із ситуацією станом на серпень 2015 року", - зазначили там 23 червня.

Повідомляють Новини європейської України
Категорія: Надзвичайні новини | Переглядів: 932 | Додав: adminA | Теги: сили АТО, Контратака, бойовики, Втрати | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]