Пт, 2024-04-19, 20:27
Головна Реєстрація RSS
Вітаю Вас, Гість
Новини минулих днів

13:37
Сили АТО відводять артилерію, але готові реагувати
Інші останні Новини з регіонів України

Секретар Ради національної безпеки і оборони України Олександр Турчинов заявляє, що відведення озброєння на Донбасі відбувається таким чином, щоб у разі відновлення бойових дій українські військові могли швидко відреагувати.

"Відведення відбувається у форматі, який дозволяє дуже швидко реагувати на будь-яку небезпеку, на будь-яку спробу відновити бойові дії, і саме таке завдання стоїть перед нашими військовими", - сказав він журналістам у середу в Нових Петрівцях, де проходить Міжнародна конференція військових капеланів за участю представників країн - членів НАТО.

Турчинов вказав, що Російська Федерація та її найманці на сході України роблять все для того, щоб зірвати мирний план врегулювання конфлікту.

"З їхнього боки відбуваються постійні провокації в Пісках, в районі Широкиного і в інших місцях для того, щоб спровокувати Україну на активні бойові дії", - підкреслив Турчинов.

Секретар РНБО заявив, що і українські військові, і супротивник попереджені, що у разі системних провокацій спроби відновити бойові дії, "реакція української армії буде блискавичною і досить жорсткою".

При цьому Турчинов звернув увагу, що на дипломатичному напрямі робиться все для забезпечення реалізації мирних домовленостей.

"А головне в цьому - звільнити від окупантів, від російських військ територію України і встановити контроль над українським кордоном. Це завдання мирного плану врегулювання. Все інше, в тому числі і вибори - це вже технічний інструментарій, який повинен забезпечити саме відновлення української влади на всієї української території", - додав він.

Як заявив міністр закордонних справ України Павло Клімкін, на Донбасі немає стабільного режиму припинення вогню і реального доступу місії ОБСЄ на територію окремих районів Донецької та Луганської областей (ОРДЛО): "Незважаючи на певні кроки, ми маємо дуже складну ситуацію".

27 жовтня президент України Петро Порошенко зазначив, що силами АТО завершено відведення танків і починається відведення артилерії калібром до 100 мм.

Генштаб ЗСУ 1 листопада зробить заяву про виконання відводу артилерії калібром до 100 мм на Донеччині

Генеральний штаб Збройних сил України від 1 листопада зробить заяву про виконання відводу артилерії менш ніж 100 мм у Донецькій області.

Про це сказав спікер Генштабу ЗСУ Владислав Селезньов у коментарі УНІАН.

"1-го числа (1 листопада - ред.) ми зробимо заяву через Міністерство закордонних справ на ОБСЄ про те, що завдання по Донецькій області, пов'язані з відведенням артилерійських систем калібром менше 100 мм, українська сторона виконала в повному обсязі", - повідомив Селезньов.

Селезньов також повідомив агентству "Інтерфакс-Україна", що в середу вранці згідно з мінськими домовленостями завершено відведення артилерійських систем ЗСУ на Артемівському напрямку.

"Україна завершила заплановане на сьогодні відведення артилерійських систем в секторі "С" - це Артемівський напрямок. Відведення проводилося з 9.00 до 10.00", - сказав Селезньов.

За його словами, Збройні сили відводять від лінії розмежування сторін артилерійські системи Д48 (85-мм протитанкова гармата) і Д44 (85-мм дивізійна гармата).

Селезньов також поінформував про етапи чергового відводу.

"У нас в період з 28 по 31 жовтня буде відведення артилерії. Розпочинаючи сьогодні з сектора "С" - це артемівський напрямок, потім переміщаємося на південь - на маріупольський напрямок, і закінчуємо під Донецьком", - розповів він.

Повідомляють Новини європейської України
Категорія: Новини з регіонів України | Переглядів: 807 | Додав: adminA | Теги: сили АТО, відвід, готові реагувати, артилерія | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]